Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

5 Σεπ 2015

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από την Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας

Η κοινωνία μας βιώνει μία σοβαρή και πολυεπίπεδη κρίση. Μια κρίση που απειλεί να διαλύσει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας στο κοινωνικό περιθώριο, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να παραμένουμε απαθείς. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε σύμπραξη με τον Δήμο Χαλκιδέων, την εταιρεία Νόσου Alzheimer, την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδέων και Περιχώρων δημιουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Παροχή Συσσιτίων, την Ημερήσια Υποδοχή Αστέγων, την Τράπεζα Χρόνου και το Γραφείο Διαμεσολάβησης στα πλαίσια του προγράμματος “Κοινωνικές δομές άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων- Συνέργεια” στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στόχος μας είναι μέσα από ένα σύνολο ενεργειών να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φτώχειας, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως ιατρική περίθαλψη, σίτιση και στέγαση, διαμορφώνοντας συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας.
Επιδιώκουμε να παράσχουμε, σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη (άστεγους, άνεργους, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες), άμεση υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας στην κατεύθυνση της εθελοντικής συλλογικής δράσης και της συνεισφοράς στο εγχείρημα αυτό. Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς οι ανάγκες των μαθητών από σχολικά είδη είναι πολλές. Την περσινή χρονιά καταφέραμε με την βοήθειά σας να συλλέξουμε ικανή ποσότητα σχολικών ειδών για τα παιδιά. 
Ελπίζουμε και φέτος να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα υλικά για το σχολείο του. 
Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε την ευγενική σας συνεισφορά ώστε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν. 

Τα σχολικά είδη από τα οποία έχουμε ανάγκη είναι:
Σχολικές τσάντες
Τετράδια
Μολύβια/ Γόμες/ Ξύστρες/ Μαρκαδόροι/ Ξυλομπογιές
Κασετίνες

Με εκτίμηση, 
Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας
Τηλ. Επικοινωνίας 2221-062965
Site: sinergia.ergkev.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου