Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

7 Ιουλ 2015

Οι Κυμαίοι της Ιταλίας επισκέφθηκαν την μητροπολιτική Κύμη της Εύβοιας

Σε ανταπόδοση της επίσκεψης το 2013, στην αδελφοποιημένη πόλη «Bacoli», της Ιταλίας, όπου είχαν επισκεφθεί ο τότε Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς, με την ανάλογη αντιπροσωπεία Κυμαίων, επισκέφθηκαν την Κύμη της Εύβοιας δημότες του Bacoli.

 Οι απόγονοι των Κυμαίων φιλοξενήθηκαν από τον τέως Δήμαρχο κ. Θωμά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και τις υπόλοιπες ημέρες της παραμονής τους από την σημερινή δημοτική αρχή υπό τον κ. Αθανάσιο Μπουραντά, κατά αναλογία της φιλοξενείας της αντιπροσωπείας από την Κύμη το 2013, δηλαδή την πρώτη ημέρα από τον πρώην Δήμαρχο και στην συνέχεια από την τότε δημοτική αρχή. Οι εκδηλώσεις από τους πρώην δημάρχους οφείλονται στο ότι αυτοί είχαν υλοποιήσει την επανασύνδεση των αδελφοποιημένων πόλεων.
 Οι Κουμιώτες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ιταλική αντιπροσωπεία από την αδερφοποιημένη πόλη «Bacoli» στην εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Θωμά,σε μια κατάμεστη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης.

 H έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τους χαιρετισμούς του πρ. Δημάρχου και του εκπροσώπου των επισκεπτών, Elio Guardascione, ενός ανθρώπου που μαζί με τον Γιάννη Δαουράκη τον καθηγητή συμπατριώτη μας που ζει στην Ιταλία, προσπαθούν άοκνα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η αδερφοποίηση των δύο πόλεων.Στη συνέχεια προσεφέρθηκαν δώρα στους επισκέπτες, που περιλάμβαναν αναμνηστική πλακέτα, dvd-ντοκιμαντέρ με θέμα τις δύο αδερφοποιημένες πόλεις, παραδοσιακά προϊόντα Κύμης και μια ξύλινη τριήρη. Την εκδήλωση έκλεισε η παιδική χορευτική ομάδα Κύμης «Αξάνεμες», η οποία κατέπληξε με την εμφάνισή της τους παρευρισκόμενους. 

Πρόσκληση για φιλικό από την ομάδα της sibilla di Cuma δέχθηκε ο Γυμναστικός Κύμης Τη σεμνή τελετή έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ.
 Η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε την ιταλική αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο της Κύμης, όπου και μεταξύ των άλλων κατά την ανταλλαγή δώρων, δώρισαν στον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου φανελα της τοπικής ομάδας, η οποία συνοδευόταν από μία πρόταση για φιλικό αγώνα μεταξύ της Ιταλικής Ομάδας SibilladiCuma (ΚΥΜΑΙΑ ΣΙΒΥΛΛΑ) το όνομα της οποίας σχετίζεται ιστορικά με την Κύμη. Ο κ. Θεοδώρου δέχθηκε το δώρο και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την πόλη Bacoli με την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης στην οποία είναι Πρόεδρος, ανταποκρινόμενος στην πρότασή τους.
 Χαρακτηριστικό της όλης ενέργειας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, η αδιάφορη πρόχειρη οργάνωση και η τυπική αντιμετώπιση, που δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια ετών για την αδελφοποίηση των πόλεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου