Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

7 Ιουλ 2015

Με λαμπρότητα η πανήγυρις της Αγίας Κυριακή στα Καμπιά Διρφύων

 Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Προσκυνηματικό παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων.

 Αφ’ εσπέρας, Δευτέρα 6 Ιουλίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.


 Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, στην ιερά Πανήγυρη προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

 Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων 7 Ιερέων και του Διακόνου, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν θαυμασιώτατα ο κ. Γεώργιος Καραγκούνης – Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και ο κ. Ιωάννης Παπασωτηρίου – Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίας Ελεούησς Χαλκίδος, με τη συνοδεία Ιεροψαλτών της περιφερείας.

 Πλήθη πιστών προσήλθαν και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον Τόπο Της, τα οποία είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος, κατανυγείς από το Μυστήριο και τον βίο της Αγίας, διεκήρυξε στα πλήθη των πιστών την αγάπη της Αγίας Κυριακής για τον Αρχιποίμενα Χριστό, καλώντας όλους να λατρεύσουν ολοκαρδίως Εκείνον που είναι ο αληθής Ποιμήν και Επίσκοπος των ψυχών μας.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε προς τους πιστούς τον νέο Εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Κωνσταντίνο Ξυνογαλά, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου