Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

9 Νοε 2015

"Η γέφυρα της Ζωής" της Κατερίνας Ντάση

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο λογοτεχνικό  βιβλίο, της Κατερίνας Ντάση από τις εκδόσεις  “Εντύπωσις”.
Ο  τίτλος τιου   είναι “Η γέφυρα της Ζωής”  και η πλοκή της ιστορίας  κινείται  ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα, εμπλουτίζοντάς το  η εξαίρετη εικονογράφηση της Μαρίας Σινάνογλου.
Ο τίτλος και μόνο  του παραμυθιού προσδίδει και τον λόγο που γράφτηκε το παρόν βιβλίο, καθώς μία γέφυρα στήνεται για να σωθεί  μια ανθρώπινη ζωή.

Και το ταξίδι   στη γέφυρα της Ζωής αρχίζει, έχοντας ως στόχο να μεταδώσει κυρίως στους νέους και τις νέες μας την αξία του εθελοντισμού, της εθελοντικής συνείδησης,  της αλληλεγγύης, κυρίως όμως της εθελοντικής προσφοράς αίματος που φτάνει  να γίνεται η γέφυρα της ζωής όταν ο συνάνθρωπός μας  έχει ανάγκη από  μία φιάλη αίμα.
Η προσφορά  αίματος και η μετάδοση του μηνύματος πως όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα της όμορφης αυτής ιστορίας που περιλαμβάνει μυθολογικά και τοπικά στοιχεία από την μυθική Αχερουσία λίμνη, τη σημερινή εύφορη  κοιλάδα του Φαναρίου του Ν. Πρέβεζας, εκεί που ο μυθικός ποταμός Αχέροντας έχει γράψει την δική του μεταφυσική ιστορία.
Ο μυθικός ποταμός Αχέροντας είναι το σύμβολο προσφοράς ζωής στην κοιλάδα Εθελουσία καθώς εκεί διαδραματίζεται όλη η πλοκή του παραμυθιού.
Με γλαφυρό τρόπο απαντώνται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την χορήγηση αίματος, την αιμοληψία, τις ομάδες αίματος μέσω μιας όμορφης ιστορίας που διαδραματίζεται στην μυθική κοιλάδα  Εθελουσία.
Δύο παιδιά  λοιπόν, ο Εθελοντής από τη Χώρα της ζωής και η Αμηχανία από τη Χώρα της θλίψης και του πόνου γίνονται πολύ καλοί φίλοι και είναι οι κεντρικοί ήρωες στο βιβλίο, προερχόμενοι από τις δύο χώρες  που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους για πολλά χρόνια.

Μία  απρόσμενη  όμως  εξέλιξη θα ενώσει τους δύο λαούς και το μήνυματα του εθελοντισμού και της προσφοράς θα γίνουν το κεντρικό σύνθημα των δύο λαών  για να ομορφύνουν τη ζωή τους και να την κάνουν πιο ανθρώπινη.
Αυτό που άλλωστε χρειάζεται η ζωή μας σήμερα, καθώς γκρίζα και απαισιόδοξη είναι με τα πλείστα και δύσκολα  προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Πρόκειται για μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους για τα μηνύματα εθελοντισμού που περνά. Κυρίως  όμως για την μεγάλη σημασία της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας,  ώστε να καταστεί αυτάρκης σε ποσότητες αίματος.
Κεντρική διάθεση και διανομή του βιβλίου οι εκδόσεις Εντύπωσι: Περιφερειακή οδός Άρτας, τηλ. επικοινωνίας: 2681023010-  e- mail: info@entiposis.gr- και η συγγραφέας Κατερίνα Ντάση. τηλ. επικοινωνίας: 6983691161
Λίγα λόγια για την  συγγραφέα
Η Κατερίνα  Ντάση κατάγεται από την Βαλανιδορράχη του  Φαναρίου Δ. Πάργας και  είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Έχει αποφοιτήσει  από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και έλαβε πρόσθετες σπουδές αποφοιτώντας  από τη  Γενική Αγωγή Μετεκπαίδευσης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  στις Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδεία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η 25ετής διδακτική πείρα της εμπλουτίζεται  και με το συγγραφικό της έργο,  καθώς έχει εκδώσει   τα έργα:
  • Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ- Περιγραφή και ερμηνεία της στα γλωσσικά κείμενα του σχολείου
  • Πάργα- Ο ξεριζωμός ενός λαού
  • Το ηπειρώτικο Φανάρι- Χθες και Σήμερα
  • Τα σχολικά θεατρικά έργα “ Αυτά που θέλω να σου πω.....”
  • Και το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο: “ Η γέφυρα της Ζωής”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου