Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

14 Νοε 2015

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση που έλαβε χώρα από 4 ως 6 Νοεμβρίου στο Βερολίνο. Η Συνέλευση έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων και Περιφερειών, όπως ενδεικτικά στο χώρο της Ενέργειας, της Νέας Επιχειρηματικότητας, του Τουρισμού, της Αγροτικής Οικονομίας, της Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης.

Τα μέλη της αποστολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αναστασίου και Κώστας Αποστολόπουλος συμμετείχαν αρχικά στις εργασίες της ολομέλειας που έγινε στο Κοινοβούλιο του Βερολίνου. Ο Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο συζήτησης για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επισήμανε την ανάγκη για εκπαίδευση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού στον Ευρωπαϊκό Προγραμματισμό και συγκεκριμένα στον εντοπισμό, παρακολούθηση, υπαγωγή και εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πέρα από το γνωστό ΕΣΠΑ, καθώς, σε αυτά εμφανίζεται όχι μόνο υστέρηση, αλλά συχνά πλήρης άγνοια, τη στιγμή που θα μπορούσαν να συμβάλλουν δραστικά στην επίλυση πολλών από τα προβλήματα των Δήμων και των Περιφερειών.
Στη συνέχεια, η αποστολή παρακολούθησε ενημερωτικές ξεναγήσεις στους θεματικούς άξονες "Νεοφυείς Επιχειρήσεις" και "Αγροτική Ανάπτυξη", όπου έγινε επιτόπου παρουσίαση χρήσιμων μεθόδων και ιδεών που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στη Γερμανία.
Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία και επαφή με Έλληνες και Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, ανταλλαγή σκέψεων και πρακτικών εμπειριών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι και θέλει να είναι μια Περιφέρεια σύγχρονη, ανοιχτή στο νέο και στο καινοτόμο, μια Περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου