Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

18 Νοε 2015

Εορτή Πολυτεχνείου απο τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Εντυπωσιακή διαδραστική γιορτή διοργάνωσαν μαθητές και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στο κλειστό Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για να τιμήσουν την Επέτειο του Πολυτεχνείου 42 χρόνια μετά από τα γεγονότα.

Σε μια αίθουσα γεμάτη από μαθητές, γονείς και επισκέπτες, σε ένα κλίμα που να αντικατοπτρίζει το πνεύμα, τις συνθήκες και τις καταστάσεις της τότε εποχής, η χορωδία του σχολείου, μαθητές θεατρικής ομάδας, αλλά και αρκετοί ………’’κομπάρσοι’’, με την καθοδήγηση της Φιλολόγου κ΄ Χαραλαμπίδου Ελένης ( που είχε και την ολική ευθύνη για την γιορτή ), την καλλιτεχνική παρέμβαση και τις δημιουργίες της καθηγήτριας των Εικαστικών κ΄ Παπαδιόχου Σοφίας με τους μαθητές, την ενεργητική βοήθεια εκ μέρους των καθηγητριών, Μητάκη Ευαγγελίας και Κωνσταντινίδου Ζωής, αποτυπώθηκαν μέσα στην ωριαία διάρκεια της γιορτής, οι καθημερινές καταστάσεις που βίωναν οι πολίτες, τα γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι πράξεις και οι ενέργειες των φοιτητών. 
Η γιορτή περιλάμβανε τραγούδια επίκαιρα των γεγονότων από την Χορωδία του σχολείου σε συνδυασμό με εκφωνήσεις κειμένων – χρονικών, την απαγγελία ποιημάτων, την περιγραφή της τότε κατάστασης από κείμενα και αποσπάσματα εφημερίδων και περιοδικών. Έντονο συναίσθημα προκάλεσε στους παρευρισκομένους η αναπαράσταση από ομάδα μαθητών οι οποίοι στο μεγάλο χώρο της εκδήλωσης στην διάρκεια της γιορτής και με την αντίστοιχη ηχητική κάλυψη τόσο από την χορωδία όσο και από καταγεγραμμένα ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, προέβησαν σε …… πορεία με πανό, πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα από μεγάφωνα, ‘’συνοδευόμενοι’’ από καταλλήλως ενδεδυμένο συμμαθητή τους ( που αναπαρέστησε τις Κρατικές Υπηρεσίες της εποχής ), αλλά και γράφοντας συνθήματα στους…. τοίχους και σε πλακάτ.
Η γιορτή έκλεισε με την γραφή των ονομάτων των καταγεγραμμένων νεκρών του Πολυτεχνείου από ομάδα μαθητών σε χώρο ορατό από όλους τους θεατές της αίθουσας, και με την παρουσίαση συνθημάτων σε αναρτημένο πανό.
Να τονίσουμε πέρα των προαναφερθέντων καθηγητών την βοήθεια της πρώην καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου και νυν συνταξιούχου κ΄ Σπυροπούλου Μυρσίνης, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια καλύπτει εθελοντικά με την παρουσία της τις γιορτές του σχολείου καθώς δεν υφίσταται καθηγητής Μουσικής.

Την υλικοτεχνική κάλυψη της γιορτής, την οργάνωση και την όλη διαχείριση, είχε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας κ΄ Καπεντζώνης Ανδρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου