Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Ιουλ 2015

Διάγγελμα Τσίπρα: Εμμένει στο δημοψήφισμα και το «όχι» ο πρωθυπουργός

Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία ή αν θα διεκδικήσουμε άμεσα μια βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σταθερή επίτευξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής. 

 Όπως είπε, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος, ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα». 


 Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «παραμένουμε στο τραπέζι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα». 

 Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όχι στο δημοψήφισμα είναι αποφασιστικό βήμα για καλύτερη συμφωνία. «Η λαϊκή βούληση είναι ισχυρότερη από την κυβερνητική» είπε. 

 Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι απαράδεκτο σε αυτήν την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες, ενώ καταλόγισε στους Ευρωπαίους ότι έκλεισαν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση δίνει τον λόγο στο λαό. «Δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μη δώσει χώρο και χρόνο σε ένα λαό να αποφασίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε ότι «για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε αξιοπρεπείς συν΄ταξεις κι όχι ένα απλό φιλοδώρημα δίνουμε τη μάχη τόσο καιρό». 

 Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δόθηκε τελεσίγραφο για την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν μισθοί και συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα. 

 Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τελεσίγραφο χωρίς πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση. Το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης, υπογράμμισε. «Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη» συμπλήρωσε. 

πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου