Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Ιουλ 2015

«Δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε»

Έκπληξη και οργή προκάλεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup το απόγευμα της Τετάρτης.

Ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν ότι τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός κατέστρεψαν το ήδη ιδιαίτερα διαταραγμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και την όποια πιθανότητα για συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Αθήνα να ζητά νέο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να το καταγγέλλει, απαξιώνοντας όλη την προσπάθεια «Δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, οργή προκάλεσε η επίρριψη ευθυνών και η σκληρή γλώσσα προς την Ευρώπη για το κλείσιμο τραπεζών, από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά ήταν εκείνη που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Αλλωστε, ακριβώς αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλπουμ, μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι τα λεγόμενά του άφηναν πολύ μικρά περιθώρια για πρόοδο.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Αθήνα πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την ελληνική πλευρά, μετά την συνεδρίαση.

Το μήνυμα το οποίο έστειλε το Eurogroup προς την Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει στο μέλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνιστά καινούργιο μνημόνιο και δεν θα έχει την μορφή λίστας προαπαιτούμενων, αλλά θα απαιτεί μια καινούργια διαπραγμάτευση απο την αρχή.

Από την πλευρά του πάντως, κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης είπε προς τους ομολόγους του ότι δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει νέο πρόγραμμα.

πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου