Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Ιουλ 2015

Έγινε η συγκρότηση Επιτροπής Πολιτών υπέρ του ΝΑΙ στην Ευρώπη στην Χαλκίδα

ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη
Είμαστε πολίτες που συναντηθήκαμε σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να αγωνισθούμε υπέρ του ΝΑΙ στην Ευρώπη, υπέρ του ΝΑΙ στο ευρώ, στο αμφιλεγόμενο και διχαστικό δημοψήφισμα που προκήρυξε εσπευσμένα η Κυβέρνηση για την Κυριακή 5 Ιουλίου. Σε ένα δημοψήφισμα όπου οι όροι του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ και οι επιπτώσεις τους, δεν είναι ξεκάθαρες για τους πολίτες και επί τοις ουσίας δεν αφορά τους όρους κάποιας συμφωνίας. Γιατί η ουσία του διλήμματος είναι ευρώ ή δραχμή. Και το σημαντικότερο δεν υπήρξε ο αναγκαίος χρόνος πολιτικού διαλόγου, για ένα τόσο κορυφαίο θέμα και για μια τόσο σημαντική θεσμικά διαδικασία της λειτουργίας της Δημοκρατίας. 

Η συμφωνία μας με το ΝΑΙ δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με τις προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, ούτε με τις προτάσεις των θεσμών. Τα μέτρα που προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως και αυτά των θεσμών, είναι μέτρα εισπρακτικά, όπως έμμεσοι και άμεσοι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που θίγουν τους φορολογούμενους, που ήδη έχουν φορολογηθεί σκληρά εδώ και έξι χρόνια. Επίσης δεν θίγουν σχεδόν καθόλου τις κρατικές δαπάνες, δεν περιορίζουν τις κρατικές σπατάλες και δεν περιορίζουν τον δημόσιο τομέα.
Τα μέτρα που χρειάζονται να παρθούν πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια, και κυρίως θα πρέπει να συνδυαστούν με ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται να υλοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα του Κράτους, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας και την απελευθέρωση των πιο δημιουργικών δυνάμεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Θεωρούμε ότι στην πολύ δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, με τους συμμάχους της να έχουν εκμηδενισθεί και μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της οικονομίας της και ενός Αρμαγεδδώνα, της οποίας κάποια δείγματα ήδη ζούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές της χώρας. 
Αν παρόλα αυτά η Κυβέρνηση επιμείνει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, πέρα και πάνω από τις πολιτικές προτιμήσεις του καθένα μας και χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, υπέρ του ΝΑΙ, με περιεχόμενο ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στο μέλλον.

Χαλκίδα 30-6-2015
Επιτροπή Πολιτών Εύβοιας 

(Ανοικτή σε κάθε πολίτη που συμφωνεί με το κείμενο θέσεων)

1. Αλατά Ελένη, Συνταξιούχος
2. Αλωνιάτης Λευτέρης
3. Βαρελάς Δημήτρης, Μηχανικός
4. Γάτου Άννα, Συνταξιούχος
5. Γεωργιάδου Μαριέττα
6. Δερβεντζής Κώστας, Εκπαιδευτικός
7. Καρλής Γεώργιος, Νομικός
8. Κορόζης Αντώνης, Μηχανικός
9. Κούπριζας Βασίλης, Μηχανικός
10. Κουρνιώτης Στάθης, Μηχανικός
11. Κουτουλή – Κορώνη Μαρία, Λογίστρια
12. Λαλανίτης Ιωάννης, Επιχειρηματίας
13. Λεμπέση, Αργυρώ 
14. Μαρκόπουλος Γιάννης, Δημοτικός υπάλληλος
15. Μιμίκου Ευαγγελία, Δικηγόρος
16. Παπαναστασίου Μίνα, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
17. Παύλοβιτς Αλέξανδρος, Πολιτικός Επιστήμων
18. Ροζάνης Γεώργιος
19. Σπανός Φάνης, Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
20. Τούσης Δημήτρης, Οικονομολόγος
21. Χαϊνάς Κώστας, περιφερειακός σύμβουλος

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων:

Νέα Δημοκρατία
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΠΑΣΟΚ
Δημοκρατική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου