Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

20 Δεκ 2015

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Βασιλικό!

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ_πολιτισμός του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ, διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο εορταστικές εκδηλώσεις στο Βασιλικό, με δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά, ως εξής :


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Δεκεμβρίου 20015, πλατεία Βασιλικού (δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο), ώρα 6:00 μ.μ.

Ήρθαν τα Χριστούγεννα
…κι έφτασε η ώρα να ξαναζωντανέψει το μαγικό χωριό των Χριστουγέννων. Οι μικροί του κάτοικοι ολημερίς χτίζουν τις καλύβες, δοκιμάζουν τα λαμπιόνια, στολίζουν τα δέντρα, μαζεύουν ξύλα για τη μεγάλη φωτιά, πλένουν και σιδερώνουν τα γιορτινά τους ρούχα, και προσκαλούν τους φίλους τους, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Κι όταν φτάσει επιτέλους η Κυριακή στις 20 του Δεκέμβρη …..εεε…. τι έχει να γίνει!!!!!!!

Θα μαζευτούν πολλοί: τα Σχολεία, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, η Σχολή Χορού της Δήμητρας Αγραφιώτη, οι σύλλογοι Γονέων, τα σεβαστά μας ΚΑΠΗ Βασιλικού και Φύλλων κι ο πολιτιστικός σύλλογος Μύτικα που ακούραστα θα κερνά γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα.
Μην ξεχάσετε: όλα τα παιδιά (μέχρι 100 ετών) να έχετε μαζί τα τριγωνάκια για τα κάλαντα!!! 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12 (νέα) πλατεία Τεγοπούλου ώρα 6:00 μ.μ.

…και η Πρωτοχρονιά,
Η μεγάλη Γιορτή συνεχίζεται στην άλλη μεγάλη πλατεία του χωριού. Εκεί τρεις θαυμάσιοι μουσικοί και παραμυθάδες η Έλλη Γιαννάκη, η Έλσα Κούτινγκ και ο Φίλιππος Στρατάκης, θα μας αφηγηθούν πώς η ζέστη της φωτιάς άλλαξε την μοίρα ενός φτωχού υπηρέτη και την ιστορία της βασίλισσας με την παγωμένη καρδιά και τον γενναίο ιππότη.
Μετά όλοι μαζί θα ψάλλουμε τα κάλαντα, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί με Σχολεία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού, το ΚΑΠΗ Βασιλικού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου και τους μικρούς μουσικούς του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Παιδιά σας περιμένουμε στο Εργαστήρι των Ξωτικών να δημιουργήσουμε μοναδικά στολίδια και να ζωγραφίσουμε γιορτινά τα προσωπάκια μας (face painting). 
Τότε ο Άγιος Βασίλης θα έρθει ξανά γεμάτος δώρα για τα παιδιά.
Το κρασί, τα γλυκά, και το ζεστό κακάο…άφθονα
Τέλος, θα συγκεντρωθούμε όλοι στο κέντρο της πλατείας και με την δύναμη της αγάπης θα στείλουμε στον ουρανό… τις φωτεινές μας ευχές. 
Σας περιμένουμε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου