Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

19 Νοε 2015

Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από το Διάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεωςκαι Χριστόδουλος Μάνιας - Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ι. Μητροπόλεως.
Παρόντες ήταν όλοι οι διδάσκαλοι, οι νέοι μαθητές αλλά και εκείνοι που συνεχίζουν στον επόμενο κύκλο σπουδών.
Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως η εκμάθηση ενός ακόμη τρόπου επικοινωνίας είναι απαραίτητη στη σημερινή εποχή και κοινωνία, οι οποία κινδυνεύει να χαρακτηριστει αντικοινωνική. Επίσης επεσήμανε πως αν και χρειάζεται εκμάθηση και εξάσκηση, η Νοηματική δεν είναι μια ξένη, αλλά μια άλλη γλώσσα, που μας φέρνει πιο κοντά στους αδελφούς μας κωφούς.
Εξήρε την πρωτοβουλία, το όραμα και την προσφορά του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος όντας ο ίδιος άριστος γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας, τη διδάσκει και δίνει άλλους ορίζοντες στην πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεως. Συνάμα συνεχάρη και τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, φιλοξενούν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου