Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

14 Νοε 2015

Περιβαλλοντική αδειοδότηση αποκατάστασης τμήματος παραλιακού δρόμου Πλατάνας.

Οι ισχυροί κυματισμοί στις αρχές του έτους 2015, που αναπτύχθηκαν από την πλευρά του Αιγαίου, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε τμήμα παραλιακού δρόμου Πλατάνας - Κύμης.
Προέκυψε κίνδυνος διακοπής της κυκλοφορίας προς το Λιμάνι της Κύμης και προς την νήσο Σκύρο, ιδιαίτερα για τα βαρέα οχήματα, τα οποία δεν έχουν εναλλακτική δυνατότητα διέλευσης.
Θα έπρεπε κανονικά να αποκαταστήσουμε αμέσως το τμήμα που καταστράφηκε, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Επειδή όμως στην συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, από κάποιες πλευρές τέθηκε θέμα αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Εναλίων Αρχαιοτήτων κ.α. ) θελήσαμε να ακολουθήσουμε την διαδικασία της εκπόνησης της μελέτης και την κατασκευή του έργου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Περιμέναμε από το τμήμα περιβάλλοντος την απαλλαγή από τους περιβαλλοντικούς όρους, αφού πρόκειται για αποκατάσταση υπάρχοντος τμήματος και όχι για κατασκευή νέου έργου εντός σχεδίου πόλεως Πλατάνας .
Όμως το τμήμα περιβάλλοντος ενέπλεξε την αποκατάσταση του τμήματος που καταστράφηκε με τη μελέτη που εκπονεί η Περιφέρεια, μετά τις υποδείξεις του πολυτεχνείου και η οποία στόχο έχει την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. 
Η απάντηση που πήραμε για την περιβαλλοντική Αδειοδότηση, αγνοεί την πραγματικότητα και παραπέμπει την επίλυση του προβλήματος από την υπό σύνταξη μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ή να κατασκευαστεί, αφού μελετηθεί, λιμενικό έργο. Δηλαδή αφού περάσουν μερικά χρόνια, όταν δεν θα υπάρχει δρόμος και ενδεχομένως να υπάρχουν σπίτια με σοβαρά προβλήματα, αν δεν έχουν καταρρεύσει και αυτά, αφού και σήμερα τρίζουν στους μεγάλους κυματισμούς.
Επειδή συμβαίνουν μερικά περίεργα, σχετικά με το θέμα, όπως κάποια καταγγελία με επώνυμο και όνομα, αλλά ανύπαρκτο πρόσωπο και από αυτή την καταγγελία κινητοποιήθηκε η Γενική Δ/νση Δημόσιας περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών/ Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ/Αυτοτελές Γραφείο Ευβοίας ( πρώην Κτηματική Υπηρεσία ) και έκαναν αυτοψία στις 9/10/2015 και διαπίστωσαν μετά από 50 ή 100 χρόνια ότι δεν έχουν καθοριστεί Διοικητικά όρια αιγιαλού – Παραλίας και πολλά άλλα, τα οποία δεν πρόσεξαν ούτε στην προηγούμενη αυτοψία, 29/01/2015, ούτε τα δεκάδες χρόνια που έχουν περάσει, και επομένως όλα αυτά μας προβληματίζουν έντονα.
Αναζητήσαμε να δούμε την καταγγελία, δια της Προέδρου της Τ.Κ. Πλατάνας, αλλά δεν το καταφέραμε αφού το λιμεναρχείο, μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης μας ενημέρωσε ότι η καταγγελία έχει χαθεί.
Τα εμπόδια που εμφανίζονται είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως στην διέλευση των μεγάλων αυτοκινήτων προς Σκύρο, την μετακίνηση των πολιτών προς τις Υπηρεσίες και το Νοσοκομείο της Κύμης αλλά και τις μετακινήσεις προς και από τις κατοικίες του παραλιακού δρόμου. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αποκατασταθεί άμεσα το τμήμα της Πλατάνας που έχει καταρρεύσει.
Από την πλευρά μας επαναφέρουμε το θέμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος με σκοπό να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΑθανάσιος Γ. Μπουραντάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου