Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

8 Σεπ 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Δημόσιο κάλεσμα ενότητας στις Παρατάξεις της ΔΟΕ

Τρεις περίπου μήνες μετά την εκλογική διαδικασία που για πρώτη φορά ανέδειξε έξι παρατάξεις στο ΔΣ της ΔΟΕ και ενώ θα περίμενε κανείς πως το μήνυμα της βάσης για ενότητα, θα γινόταν αντιληπτό από όλες τις παρατάξεις, δυστυχώς το ΔΣ της ΔΟΕ παραμένει ουσιαστικά ασυγκρότητο.


Έτσι λοιπόν, οι πολλές "φωνές" αντί να ενωθούν για να "ακούγονται" δυνατότερα, επιλέγουν για δικούς της η καθεμιά λόγους, να μείνουν μόνες και ανίσχυρες, παλεύοντας για τις συλλογικές τους και μόνο αλήθειες...

Η κρισιμότητα των στιγμών, μετά την πρωτοφανή σε βαρβαρότητα εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, σκληρότερου και απεχθέστερου όλων, δεν προσφέρεται για διατύπωση παραταξιακού συνδικαλιστικού λόγου που διχάζει. Τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση (μηδενικοί διορισμοί, καμία πρόσληψη αναπληρωτή, σύνταξη στα 67 έτη, υποχρηματοδότηση, capital controls στα σχολεία, μετατάξεις εκπαιδευτικών, καμία μέριμνα για προσχολική και ειδική αγωγή κλπ) επιβάλλουν ενότητα όλων των δυνάμεων για την αντιμετώπισή τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί όλες τις παρατάξεις, να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και να προχωρήσουν χωρίς δογματισμούς και προαπαιτούμενα στη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τη συμμετοχή όλων. Ως Παράταξη δεσμεύεται να αναλάβει στο Προεδρείο τη θέση που της αναλογεί με βάση την εκλογική της δύναμη και τα μέλη της να εργαστούν ενωτικά για να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα.

Συνάδελφοι, παραταξιακά πεδία αντιπαράθεσης υπάρχουν πολλά, αντιλήψεις, απόψεις, ιδέες, θέσεις, υπάρχουν επίσης πολλές. Όμως η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να μην υπάρχει αντιπαράθεση και σε ένα όχι κυρίαρχο θέμα με βάση το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως αυτό της λειτουργικής συγκρότησης του ΔΣ της ΔΟΕ, προκειμένου να έχει "φωνή" και να εκφραστεί ο κλάδος.

Καλούμε όλους, χωρίς σε αυτή τη στιγμή καμία διάθεση χρέωσης ευθυνών που επιμερίζονται αναλογικά σε όλους, να κάνουμε πράξη τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων όπως αποτυπώθηκε εκλογικά από τη βούληση των συναδέλφων της βάσης. Εμείς δεσμευόμαστε, να είμαστε παρόντες και σε αυτό το προσκλητήριο ενότητας και αγώνα.

Κανείς δεν μπορεί μόνος

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα παλιών και νέων μνημονίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου