Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Σεπ 2015

Διαβούλευση για το χωροταξικό

Τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Χαλκιδέων έθεσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης στη Διαβούλευση των φορέων του νομού, για αξιολόγηση της Β1 φάσης της μελέτης «Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και τόνισε:
Δέκα (10) χρόνια όμως μετά την ψήφισή του, συζητώντας σήμερα στη Διαβούλευση την αναθεώρησή του, έχω να επισημάνω τα εξής :
Πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του Περιφερειακού Σχεδιασμού όταν δέκα (10) χρόνια μετά :
1. Βασικοί άξονες υποδομών όπως το ΧΑΛΚΙΔΑ – ΚΥΜΗ δεν έχουν καν ωριμάσει .
2. Ο κεντρικός διαμήκης άξονας Βόρειας – Νότιας Εύβοιας δεν έχει καν ξεκινήσει ούτε στα ώριμα τμήματά του (Παράκαμψη Χαλκίδας – Παράκαμψη Βασιλικού).
3. Το “μέτωπο” της Στερεάς Ελλάδας προς το Αιγαίο, που ταυτίζεται με τις ανατολικές ακτές της Εύβοιας, με πύλη εισόδου τη Χαλκίδα και έξοδο το λιμάνι της Κύμης, υστερεί σε προτεραιότητες μεταφορικών υποδομών (συμπεριλαμβανομένου του “προαστιακού σιδηροδρόμου” για τη Χαλκίδα και την ανάδειξη του λιμανιού της Κύμης σε διεθνούς εμβέλειας).
4. Τα διαθέσιμα κονδύλια για το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν περιλαμβάνουν οδικά έργα και το ύψος των χρηματοδοτήσεων υπολείπεται δραματικά, των αναγκών μας. 
 Τέλος ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι προτάσεις του Χωροταξικού θα πρέπει να εναρμονιστούν με ρεαλιστικά δεδομένα και να δώσουν τη δέουσα ισορροπία στην αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου