Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

11 Σεπ 2015

Ελένη Μιτζιφίρη: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

 Οι δύο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, τόσο ό επικεφαλής της συμπολίτευσης, όσο και ο υπό την σκιά του αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας, που η αλήθεια είναι ποτέ δεν κατάλαβα την ύπαρξή της, αφού συνεδρίαζε μόνο στην περίπτωση καταβολής των ΚΑΠ στα δύο ΝΠΔΔ και δεν ήταν ικανή να λάβει σοβαρές και σημαντικές αποφάσεις για την λειτουργία των δύο ανωτέρω νομικών προσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αντίστοιχα σχολικής επιτροπής.

 Κι εκεί που περίμενα, στον σημερινό χαιρετισμό τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς , να έχουν την ευθυξία απευθυνόμενοι στον κόσμο της εκπαίδευσης, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, να τους ομολογήσουν πόσο λίγοι είναι, πόσο κατώτεροι των περιστάσεων έχουν σταθεί, πόσο τους ενδιαφέρει όχι η επίλυση προβλημάτων αλλά η διαιώνισή τους και η εξανάγκαση της συνέχισης της δημιουργίας πελατειακών σχέσεων ελπίζοντας στην προσωπική και μόνο ανέλιξή τους γιατί απλούστατα δεν αξίζουν και δεν μπορούν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και στις δικές τους ιδέες, πιστεύω, προσπάθειες να ανελιχθούν.
 Αποδείχθηκαν, τόσο 'μικροί' μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν επί καθημερινής βάσεως τα σχολεία.
 Αποδείχθηκαν τόσο μίζεροι, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το καθημερινώς μεγαλύτερο πληθυσμιακά κοινό του δήμου, που δεν είναι άλλος από τον μαθητικό πληθυσμό.
 Μίλησα επανειλλημένως για αλλαγή στη δομή του ΝΠΔΔ, η οποία θα διευκόλυνε και θα έλυνε προβλήματα.
 Μίλησα για μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων τόσο των καθαριστριών ορισμένου χρόνου όσο και των εθελοντών τροχονόμων, με νόμιμο τρόπο και επιστροφή στα ταμεία του δήμου άμα την καταβολή από τους φορείς χρηματοδότησης.
 Μίλησα για έκτακτη επιχορήγηση που θα χρησιμοποιείτο για τις ανάγκες του νομικού προσώπου, οι οποίες και αυτές καλύπτονταν από την επιχορήγηση για τα σχολεία.
 Φτιάξαμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις συνθήκες και παρεμβήκαμε σε προβλήματα που άπτονταν της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της ασφάλειας των μαθητών μόνο με την καταβολή από τους ΚΑΠ.
 Ζητήσαμε στήριξη από τον δήμο και την βρήκαμε στον απλό κόσμο του μεροκάματου.
 Και φυσικά, η καραμέλα του κου Παγώνη, για μη σωστή διαχείριση από πλευράς μου των εξευτελιστικών ποσών για την εκπαίδευση, την στιγμή που ο ίδιος διένυμε στον ΔΟΑΠΠΕΧ χιλιάδες ευρώ για πάσης φύσεως πανηγυράκια. 
 Άλλωστε οι τριμηνιαίοι απολογισμοί του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ το επαληθεύουν.
 Αγαπητά παιδιά , δάσκαλοι και γονείς...
Κι αυτή η χρονιά θα περάσει βασιζόμενη στους δικούς σας αγώνες, στο δικό σας φιλότιμο και στις δικές σας αλχημείες προσπαθώντας να έχετε αυτά που δικαιούστε.
 Η ώρα για διεκδίκηση των κεκτημένων σας έχει έρθει...
 Ας αγωνιστούμε και ας δώσουμε με το παράδειγμά μας το καλύτερο μάθημα στους μαθητές μας από τη μια πλευρά αλλά και στους ανίκανους να μας υπηρετήσουν από την άλλη...γιατί ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος των δημοτικών ή κοινoτικών συμβούλων, η διακονία του πολίτη και όχι ο καρεκλοκενταυρισμός και τα προσωπικά οφέλη.

Ελένη Μιτζιφίρη 

Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Δ. Ε. Ν. Αρτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου