Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

12 Σεπ 2015

Μένη Καραβά: Σε 35 σχολικές μονάδες του Νομού Εύβοιας δε χτύπησε το πρώτο κουδούνι!

Μένη Καραβά
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε 35 σχολικές μονάδες του Νομού μας δε χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι!
Ο Διευθυντής Π.Ε. Εύβοιας κ. Ζημιανίτης Κωνσταντίνος, παρόλο που δέχτηκε πιέσεις να στείλει δασκάλους και νηπιαγωγούς όμορων σχολικών μονάδων να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία και να κάνουν αγιασμό, δεν το έκανε και αυτό είναι προς τιμήν του! Το πρόβλημα δε λύνεται με μπαλώματα! Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες δεν είχαν ανοίξει καν από την 1η του Σεπτέμβρη και θα έκαναν αγιασμό; Για να ξανανοίξουν πότε; Μετά την α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών; Αυτό είναι κοροϊδία!


Η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προεκλογικά και μετεκλογικά έταζε μόνιμους διορισμούς, έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και μόνο αυτό δεν έκανε. Το αντίθετο μάλιστα! Το δίδυμο Μπαλτά – Κουράκη, αφού απέσπασε 2095 εκπαιδευτικούς σε διάφορους φορείς, όχι μόνο δε φρόντισε να τους αντικαταστήσει αλλά με τα λάθη και τις παραλείψεις τους ταλαιπώρησαν μέχρι και σήμερα χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας με επικαιροποίηση ή τροποποίηση των αιτήσεών τους καθυστερώντας την πρόσληψή τους! Λησμόνησαν πως και οι αναπληρωτές είναι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια το δημόσιο σχολείο υπό καθεστώς ομηρείας και απαιτούν αξιοπρεπή μεταχείριση από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Εύχομαι να παιχτεί το καλύτερο σενάριο και να γίνουν προσλήψεις έστω και δυο ημέρες πριν τις εκλογές διότι και συνάδελφοί μας αναπληρωτές θα προσληφθούν και τα σχολεία θα έχουν εκπαιδευτικούς που θα δίνουν μάχες καθημερινά στην τάξη!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ολοκληρώσαμε στο ΠΥΣΠΕ τις υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών. Τα λειτουργικά κενά που έχουμε στο νομό μας για αναπληρωτές είναι:
Δασκάλων: 161
Νηπιαγωγών: 60
Αγγλικής Γλώσσας: 36
Φυσικής Αγωγής: 19
Πληροφορικής: 7
Μουσικής: 12
Γαλλικής Γλώσσας: 2
Γερμανικής Γλώσσας: 8
Θεατρικής Αγωγής: 13
Εικαστικών: 17
Δασκάλων Ειδικής Αγωγής: 46

Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής: 10

* Η Μένη Καραβά είναι δασκάλα, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου