Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

2 Αυγ 2015

Στάσου για ένα δεύτερο και αφουγκράσου

Τί κυνηγάς και τί ζητάς να φτάσεις, όταν άσκοπα μέρα νύχτα στη ζωή σου τριγυρνάς; Στάσου για ένα δεύτερο και αφουγκράσου. Πόσα γύρω σου υπάρχουν, πόσες στιγμές ανεπανάληπτες αφήνεις και περνούν, παραμένοντας χωμένος στο ίδιο παραμύθι της δυστυχίας που εσύ έχεις χτίσει για τον φυλακισμένο εαυτό σου. 
Ποιός σου είπε ότι ο ήλιος σου ανήκει, η θάλασσα, ο ουρανός, το περιστέρι, τα λουλούδια. Εσύ θα φύγεις κι αυτά εκεί θα παραμείνουν. Δεδομένα σου δεν είναι. Έχεις όμως την ευκαιρία να τα απολαμβάνεις, να τα ευχαριστείς, να ευγνωμονείς κάθε πρωί και κάθε βράδυ που παραμένουν η πιο πιστή σου παρέα. Κάνε χώρο κι άστα να ακουμπήσουν τη ψυχή σου. Πέτα μακριά και μην κρύβεις κάτω απο το χαλάκι, τη σκόνη της μιζέριας, του αρνητισμού, του αγέλαστου, της γκρίνιας, του "δεν" που έχεις ντύσει τη ζωή σου.
Πιάσε ο ίδιος το μαγικό ραβδάκι και μεταμορφώσου σ' αυτό που φθονείς, γιατί φοβάσαι.  Έχεις απέραντη δύναμη, που περιμένει να σου συστηθεί καρτερικά. Απομάκρυνε το φόβο και καλωσόρισε την ευτυχία, που υπάρχει στο κατώφλι σου και επιμένεις να της κλείνεις την πόρτα στα μούτρα. Και τί έγινε που έτσι σε έμαθαν. Και τί έγινε που κάποιοι επιμένουν πως έτσι τα πράγματα στη ζωή είναι. Και τί έγινε που οι γύρω σου αρέσκονται να τονίζουν, να φωνάζουν, να προκαλούν όλα εκείνα που μοιράζουν θλίψη, γιατί μέσα σ' αυτή αισθάνονται άνετα.
Το καταλαβαίνεις κι εσύ, πως κάτι αλλιώς θα έπρεπε να είναι. Κάτι παραμένει κενό και κάτι εξακολουθείς να αναζητάς. Ποιός είπε ότι το ταξίδι πρέπει να είναι εύκολο, αλλά και γιατί να είναι οπωσδήποτε δύσκολο. Το ταξίδι της ζωής είναι ιδιαίτερο για τον καθένα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αρκεί να το αντιληφθείς με άλλη ματιά. Χαμογέλα. Κάντο να φανεί εύκολο. Τόσο εύκολο όσο η θλίψη που έμαθες να ζεις μαζί της και φοβάσαι να τη διώξεις. 
Χαμογέλα, καταρχήν σε σένα και θα ξαφνιαστείς για το παιδί που θα απελευθερωθεί απο μέσα σου. Να σε ευγνωμονείς για κάθε τί μικρό που κάνεις στην καθημερινότητά σου. Που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί, που λαχταράς ένα παγωτό το καλοκαίρι και το γεύεσαι, που μπορείς να ακούς και να απολαμβάνεις τη μουσική. Που μπορείς να τρέξεις για να μη χάσεις το τρένο! 
Το μόνο δεδομένο στη ζωή σου, είσαι εσύ και η στιγμή σου τώρα.
Το πριν έβαλε ένα πετραδάκι επιπλέον στο ταξίδι σου, μην το κάνεις όμως βράχο που σε τραβάει στο βυθό του μέλλοντος. Αφήσου στον αφρό και απόλαυσε το δροσερό αεράκι να χαϊδεύει τη ψυχή σου. Επειδή δεν σου έμαθαν την ευτυχία και το Σ' αγαπώ, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Κάποιοι βολεύονται έτσι. Κάποιοι θέλουν και τους άλλους σ' αυτό το σκοτάδι. 
Κι όμως το φως σου πάει πολύ. Φόρεσέ το. Κοίτα το κατάματα και αυτό που θα ανακαλύψεις θα σε χρωματίσει μοναδικά και θα σε γαληνέψει. 
Μόνο εσύ οδηγείς τη ζωή σου. Έρμαιο στα χέρια σου είναι. Κανείς άλλος για σένα. Μόνο εσύ. Αγάπησέ την όπως της αξίζει. Αγαπώ Σε, πες στον εαυτό σου. Χαμογέλασε. Ζήσε το παραμύθι σου κι ας σε λένε οι άλλοι τρελό. Μοίρασε την αγάπη σου, που μέσα σου έχεις καταπιέσει και θα ρθει εκείνη η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως το μόνο που χρειάζεσαι στο ταξίδι σου είναι η ψυχή σου να έχει φως. 
Δρόμοι πολλοί υπάρχουν, είμαι σίγουρη πως ο καθένας θα πάρει αυτόν που πραγματικά αντέχει. Μακάρι αυτός που αντέχεις να είναι κι αυτός που θα σου χαρίζει ευτυχισμένες στιγμές, οδηγώντας σε στην ολοκλήρωση.

Ναντίν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου