Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

10 Ιουλ 2015

Η δραματική ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αναταράξεων μπροστά στα μέτρα φωτιά που έρχονται να επικυρώσουν ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας. Αν και η συνεδρίαση είναι κεκλεισμένων των θυρών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λόγο φυσικά πήρε πρώτος ο πρωθυπουργός που ανέφερε: "πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία απο το τελεσίγραφο του Eurogroup αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη". Ουσιαστικά αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα και με την παραπάνω φράση παραδέχτηκε πως η στρατηγική του επιτελείου του απέτυχε.


"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις" φαίνεται πως είπε στους βουλευτές του κόμματός του και συμπλήρωσε πως "αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σ' αυτές τις κρισιμες αποφάσεις".

Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε: "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος". Αναφερόμενος στην πιθανότητα να υπάρξουν ανακατάξεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβερνήσεις με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, τόνισε: "Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε όλοι μαζί".

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου