Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Ιουλ 2015

Ave Ζεμπίλη! Επίκαιρος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας!

Επίκαιρος και εύστοχος στο μήνυμά του στο facebook προς τους διαδικτυακούς του φίλους, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του, πριν λίγες ημέρες. 

Δείτε το μήνυμά του στο προσωπικό του προφίλ: 

"Φίλοι μου καλημέρα! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και να σας ευχηθώ τα καλύτερα, ένα όμορφο καλοκαίρι ,και από αύριο με τον Ιούλιο, τον ¨Αλωνιστή¨, να έχετε πάντα καλή ¨συγκομιδή¨!
Ο έβδομος μήνας του χρόνου είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Καίσαρα, που μαζί με τον Μ.Αλέξανδρο και τον Καρχηδόνιο Αννίβα,θεωρούνται οι τρεις σπουδαιότεροι στρατηλάτες του αρχαίου κόσμου.

Στις 10-1-49 π.χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας διέβη τον ποταμό Ρουβίκωνα , εκστομίζοντας κατά την προετοιμασία τη φράση ΄ο κύβος ερρίφθη΄(alea jacta est) και σηματοδοτώντας την έναρξη του εμφυλίου πολέμου των Ρωμαίων, που έληξε το 48 π.χ. στη μάχη των Φαρσάλων, με τη συντριβή του Πομπηίου.
Ο θριαμβευτής Καίσαρας τότε αντιμετώπισε με επιείκεια τους Έλληνες , οι οποίοι είχαν ταχθεί με τον Πομπήιο, λέγοντας:" Πόσες φορές θα σας σώζει από την αυτοκαταστροφή η δόξα των προγόνων σας;"
Ave Caesar!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου