Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

12 Ιουν 2015

Επιλέγοντας τον κατάλληλο σύντροφο για τη ζωή μας

Συχνά μπορεί να σκεφτόμαστε πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε έναν σύντροφο. Όταν, όμως, έρθει εκείνη η στιγμή, συμβαίνει συχνά να μην είμαστε σίγουροι για το αν η επιλογή μας συνάδει με τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μας.


Γι’ αυτό καλό είναι όταν μπει ένας νέος άνθρωπος στη ζωή μας, για να μπορέσουμε να έχουμε μία υγιή και ισορροπημένη σχέση μαζί του, να έχουμε πάντα κάποιες βασικές κατευθύνσεις στο μυαλό μας, έτσι ώστε να μην απογοητευτούμε ή βρεθούμε σε σύγχυση μετέπειτα.

1. Είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρα θέλω. Πρέπει να έχουμε αποφασίσει μέσα μας, πολύ πριν μπούμε σε μία σχέση, τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε από αυτήν και τι μπορούμε να προσφέρουμε. Φυσικά οι σχέσεις είναι ζωντανές, έχουν δυναμική και εξελίσσονται διαρκώς, αλλά είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε ξεκινήσει έχοντας μία βάση του τι επιζητούμε στο μυαλό μας. Θα μας βοηθήσει να έλξουμε τον καταλληλότερο για εμάς σύντροφο αλλά και θα μας γλιτώσει από περιττά μεταγενέστερα μπερδέματα.

2. Για να λειτουργήσει αρμονικά μία σχέση θα πρέπει και οι δύο πλευρές να το επιθυμούν ισότιμα και να προσπαθούν αμοιβαία γι' αυτό. Είναι ουσιαστικής σημασίας λοιπόν να καταστεί σαφές πως όταν υποσυνείδητα προσπαθούμε να σαμποτάρουμε μία σχέση, τότε κάποια στιγμή μπορεί και να το επιτύχουμε. Και αυτό θα ήταν άδικο και για τις δύο πλευρές.

3. Καλό θα είναι η επιλογή μας να βασίζεται σε ποιοτικά κριτήρια, τα οποία θα αντανακλούν σε ουσιαστικές ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες και όχι σε κοινωνικά πρότυπα και πεποιθήσεις. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μία ασύμβατη επί της ουσίας παρουσία στη ζωή μας, που μόνο αρνητικά συναισθήματα θα μας προκαλούσε μεταγενέστερα τόσο για το άτομο αυτό, κυρίως, όμως, για τον ίδιο μας τον εαυτό.

4. Επιλέγοντας με φίλτρο την εσωτερική μας καθοδήγηση, συχνά μπορεί να καταλήξουμε σε ένα άτομο το οποίο θεωρητικά θα μπορούσαμε και να μην το είχαμε επιλέξει. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε πάντα δεκτικοί και σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αντιληφθούμε εάν αξίζει πραγματικά το άτομο αυτό να μείνει στη ζωή μας. Καλό θα είναι να μην είμαστε εύκολα απορριπτικοί και να μην παίρνουμε επιπόλαιες και βιαστικές αποφάσεις που πιθανώς αργότερα να μετανιώσουμε.

5. Σε μία τόσο σημαντική απόφαση θεωρείται σκόπιμο να επιλέξουμε ισορροπώντας όσο το δυνατόν το συναίσθημα με τη λογική ανάλυση των δεδομένων. Το μυαλό μας δηλαδή με την καρδιά μας να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία. Ούτε να παρασυρόμαστε από το συναίσθημα λειτουργώντας παρορμητικά ούτε όμως να υπεραναλύουμε κάθε δεδομένο με μαθηματική λογική και ακρίβεια.
Οι σχέσεις είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Πάλλονται, μεταλλάσσονται και εξελίσσονται διαρκώς. Γι' αυτό καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι τόσο η ξεκάθαρη και ευδιάκριτη τοποθέτηση ορίων και ο σεβασμός σε αυτά όσο και η ελευθερία στην προσωπική  έκφραση και στην εκδήλωση συμπεριφορών και συναισθημάτων έχουν ισάξια σημασία για την ομαλή λειτουργία μίας σχέσης. Με έναν τρόπο, ωστόσο, κατάλληλο και αρμονικό, που θα κάνει και τις δύο πλευρές να νιώθουν όμορφα, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την επιλογή τους.
http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου