Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

10 Ιουν 2015

Θα ήμασταν ανόητοι αν παίζαμε τις κουμπάρες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε: "Θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό".

"Είναι στο χέρι της Ελλάδας, αν θέλει να αναλάβει τα δύσκολα βάρη της προσαρμογής ή όχι", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κομματική εκδήλωση και απέρριψε τις εικασίες περί διάστασης απόψεων με την Καγκελάριο Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας. "Έχουμε μια ξεκάθαρη κοινή στάση", τόνισε.

Ο κ.Σόιμπλε επανέλαβε πως εξακολουθεί να έχει διαφορετικές απόψεις από τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο. Υποστήριξε ακόμη, ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο, είπε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της και τόνισε ότι με την Καγκελάριο Μερκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. «Δεν θα έπρεπε να χάνετε τον χρόνο σας με αυτές τις φήμες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, ο οποίος δήλωσε οτι "τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης", ενώ σημείωσε ότι για κάποιους υπουργούς Οικονομικών εξαντλείται η υπομονή.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μια ελληνική έξοδο δεν είναι τόσο πραγματικός όσο πριν από μερικά χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι δημοσιονομικοί κανόνες.

http://www.ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου