Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

10 Ιουν 2015

Το χρέος είναι πιο πολύπλοκο απ' ότι πιστεύει η Αθήνα - Στον αέρα το ραντεβού Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Την άποψη πως Θεσμοί και Ελλάδα δεν συμφωνούν απόλυτα στο τι πρέπει να γίνει έως τα τέλη Ιουνίου εκφράζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters,
επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποτιμά την πολυπλοκότητα του ζητήματος του χρέους, ενώ, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εκσυγχρονιστεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική απάντηση θα πρέπει να απευθύνεται στις προτάσεις των δανειστών.
Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την  Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξήγησε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, και υπογράμμισε πως το ελληνικό σχέδιο πρέπει να δίνει απαντήσεις στις προτάσεις των δανειστών.
Νωρίτερα, και ο κύριος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη. «Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση (των ελληνικών προτάσεων) και με βάση αυτή την αξιολόγηση μπορούμε μετά να συζητήσουμε το αύριο», είπε κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου