Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

26 Ιουν 2015

Με μαζική συμμετοχή, η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι της Χαλκίδας έδωσαν απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης- δανειστών για νέα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα
«ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μας έφεραν μνημόνια, για την πλουτοκρατία», «Με την δυναμή σου, απάντησε λαέ, τώρα αντεπίθεση, με το ΚΚΕ», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μ. Μακρής, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, και μεταξύ άλλων τόνισε:

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους ανθρώπους, με ένα στόμα, μια φωνή να απαιτήσουν και να βροντοφωνάξουν σήμερα και τις επόμενες μέρες, στη Χαλκίδα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας:
Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε λαϊκό άνθρωπο που στενάζει κάτω από τα βάρη της κρίσης που μας φόρτωσαν η πλουτοκρατία, οι κυβερνήσεις της και οι διεθνείς της σύμμαχοι, να βάλει τις δικές του «κόκκινες γραμμές». Και αυτές δεν είναι αυτές που προβάλλει η κυβέρνηση, γιατί δεν έχουν φιλολαϊκό πρόσημο και μέρα με τη μέρα ξεθωριάζουν φέρνοντας νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί η διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση, και είναι πραγματική, είναι ενταγμένη στη δίνη των οξύτατων ανταγωνισμών. Γιατί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από καμία πλευρά, ούτε της κυβέρνησης, ούτε των δανειστών, δε συζητιούνται προτάσεις υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά νέα μέτρα για το λαό και νέα προνόμια για το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και ο καυγάς, για το ποιας χώρας τα μονοπώλια βγουν κερδισμένα ή χαμένα από την κρίση.
Γι’ αυτό και οι «κόκκινες γραμμές» του λαού μας δε μπορεί να είναι άλλες από την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. 
Οι δικές μας απαιτήσεις δε μπορούν να κάνουν πόντο πίσω από τη διεκδίκηση των απωλειών της κρίσης και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός μας να εμπιστευτεί την αστείρευτη δύναμη που έχει, που δεν την έχει δοκιμάσει ακόμα. 

Είναι η ώρα να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του μέσα και έξω από τη χώρα, να οργανώσει τον αγώνα του, δυναμώνοντας το κίνημα, τη λαϊκή συμμαχία που μπορεί στο διάβα της να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

Μετά από 5 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάθε λαϊκός άνθρωπος που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του μπορεί να δει πιο καθαρά την επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης από πλευράς της κυβέρνησης, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.
Γιατί αυτό που φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης, με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και τις εισφορές, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ας πασχίζει να αποδείξει το αντίθετο. Φέρνει νέα επιδείνωση των στη ζωή των εργαζομένων με την καταδίκη στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σε όλα τα παραπάνω κυβέρνηση και δανειστές συγκλίνουν. Οι όποιες διαφορές τους αφορούν το ύψος της λεηλασίας του λαού και το χρόνο υλοποίησής της.
Και αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους της και αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραμένουν άθιχτα, ανέγγιχτα και η κατάργησή τους παραπέμπεται στις καλένδες της δευτέρας παρουσίας. ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, μισθοί πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ουρές ανέργων που τους πέταξε στο δρόμο το κυνήγι του κέρδους και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που έφερε την κρίση. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Η κυβέρνηση πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες όταν λέει ότι με την επίτευξη της συμφωνίας θα εισρεύσει χρήμα στα κρατικά ταμεία για να στηριχτεί η ανάπτυξη, όταν προπαγανδίζει ότι από αυτή την ανάπτυξη θα βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. 
Λες και οι προηγούμενες δόσεις πήγαν στις τσέπες των εργαζομένων. Λες και από μια πιθανή διευθέτηση του χρέους θα ελαφρυνθούν τα βάρη που πέφτουν στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. 
Όχι μόνο δε θα δώσουν δεκάρα τσακιστή αλλά θα μαζέψουν και ότι υπάρχει. Απόδειξη η απόφαση με ΠΝΠ για την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δημόσιων οργανισμών, δήμων, νοσοκομείων, που οι επιπτώσεις της φαίνονται άμεσα με τη νέα διακοπή των έργων για το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας ακριβώς λόγω αυτού του μέτρου.
Ακόμα και αν επιτευχθεί η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας αυτή δε θα συνοδευτεί από ανάκαμψη των λαϊκών δικαιωμάτων. 
Γιατί η ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου δε βαδίζουν χέρι χέρι με τη λαϊκή ευημερία. 
Γιατί αυτός ο δρόμος απαιτεί συνεχείς θυσίες των λαϊκών αναγκών στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. 
Μήπως ωφελήθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι από την ανάπτυξη που είχε τα προηγούμενα χρόνια ο κλάδος του τουρισμού, από την αύξηση των κερδών των ομίλων τα τελευταία χρόνια; Μια βόλτα να κάνει κάποιος στα μεγάλα ξενοδοχεία της Εύβοιας μπορεί να πάρει την απάντηση ότι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ότι οι μισθοί παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα, ότι πραγματοποιείται στην κυριολεξία σύγχρονο δουλεμπόριο με την εκμετάλλευση νέων παιδιών που κάνουν την πρακτική τους στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. 
Μήπως θα ανακτηθούν οι χιλιάδες θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα των απολυμένων της Χαλκίδας με την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας για την αξιοποίηση των λιμανιών της Εύβοιας, των οδικών αξόνων, της ανάπτυξης του τουρισμού; 
Είναι πραγματικά αστείο να ισχυρίζεται κάποιος κάτι τέτοιο, όταν προωθείται η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, όταν ακολουθούνται γνωστές συνταγές που μετά την καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησαν στην κρίση με τα βάρη της να πέφτουν στους εργαζόμενους, με το κλείσιμο εργοστασίων, με την αύξηση της ανεργίας. 
Όταν κριτήριο της ανάπτυξης αυτής είναι το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για ανάπτυξη κατά του λαού. 
Όταν δεν υπάρχει ούτε ένα βάσιμο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό για δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας. 
Αλλά ακόμα και αν προκύψουν ορισμένες θέσεις εργασίας, θα είναι αυτές του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί, της ανασφάλειας, της προσωρινότητας, με όλες τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πειράζει ούτε μια τους τρίχα.
Και κάτι ακόμα: Αλήθεια, τι έχει να πει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους και απολυμένους του Τσιμεντάδικου, όταν προεκλογικά έταζε την επαναλειτουργία του εργοστασίου και τώρα έρχονται στο φως σχεδιασμοί που προωθούν διάφορα συμφέροντα και κάνουν λόγο για μετατροπή του εργοστασίου της Χαλκίδας σε χώρο για logistics;

Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι που ισχυρίζονται και λένε ότι «τουλάχιστον η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύτηκε αλλά δεν την άφησαν οι δανειστές να υλοποιήσει το πρόγραμμά της», μπορούν και πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από την όλη εξέλιξη, καθώς αποδείχτηκε ότι η «περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», από την πρώτη στιγμή, ήταν «ναρκοθετημένη» για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.
Θεωρούσαν και θεωρούν δεδομένες τις αρχές λειτουργίας της ΕΕ! Διαπραγματεύονταν τους όρους εξυπηρέτησης ενός αβάστακτου χρέους, που θα πληρώνεται από το λαό «στο ακέραιο» και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, με την απατηλή υπόσχεση ότι από αυτήν θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.
Για όσους μας ρωτούν τι θα γίνει τελικά με τη διαπραγμάτευση, απαντάμε:
Ο λαός θα βγει έτσι κι αλλιώς χαμένος αν εγκλωβιστεί να επιλέξει τους όρους σφαγής του, αν διαλέξει ανάμεσα στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο του Τσίπρα, στην αντιλαϊκή πρόταση των δανειστών και στο λεγόμενο Grexit. 
Ο λαός θα βγει χαμένος αν εγκλωβιστεί στο ψευτοδίλημμα και βρεθεί να διαλέξει ανάμεσα στο αν θα είναι φτωχός, άνεργος και πεινασμένος με το ευρώ ή με εθνικό νόμισμα. 
Ο λαός θα βγει χαμένος, όπου κι αν καταλήξει η διαπραγμάτευση, αν παραμείνει παθητικός θεατής των εξελίξεων ή αν καταλήξει χειροκροτητής της αντιλαϊκής πρότασης της κυβέρνησης, ως του μικρότερου κακού.

Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα ο λαός να πει την τελευταία λέξη και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ώστε να γείρουν προς το συμφέρον του.
Αποφασιστικά να απορρίψει την επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησής του για να δεχτεί νέα βάρη στην πλάτη του.
Να μην εγκλωβιστεί στα λίφτινγκ του κυβερνητικού σχήματος που θα επιχειρηθούν μετά τη συμφωνία, με ανασχηματισμούς, με συμμετοχή και άλλων κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Γιατί υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων.
Υπάρχει λύση: με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό!
Λέμε στους εργαζόμενους, στους νέους:
Παίρνουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας!
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσίδες μας!
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την πραγματική ρήξη που απαιτούν οι ανάγκες και οι καιροί.
Και πραγματική ρήξη είναι μία: Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!
Με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στους χώρους εκπαίδευσης, στις γειτονιές και στα χωριά!
Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης, τις εστίες της ταξικής πάλης, ακολουθούμε το δικό μας μονόδρομο που είναι ο δρόμος του αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας!
Όλοι στη μάχη της κλιμάκωσης του αγώνα με γενική πανελλαδική- πανεργατική απεργία τη μέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή η συμφωνία.
Όλοι στη μάχη, στον αγώνα για να πάρουν πόδι παλιά και νέα μνημόνια και αφεντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου