Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

20 Ιουν 2015

Οι 10 συνήθειες των αγαπημένων ζευγαριών

Πριν από λίγες ημέρες έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο της ιταλικής εφημερίδας «D REPUBLICA» που αναφερόταν στις 10 συνήθειες που παρατηρούνται ανάμεσα στα αγαπημένα ζευγάρια.
Διαβάζοντάς το παρατήρησα τις ότι δεν επρόκειτο για εξειδικευμένες συμβουλές ή παρατηρήσεις επιστημονικών φαινομένων, αλλά αντιθέτως για πραγματικές, καθημερινές , μικρές στιγμές – συνήθειες που αν τις αναζητήσουμε σε ζευγάρια του περιβάλλοντός μας που θεωρούμε ευτυχισμένα σίγουρα θα παρατηρήσουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι, λοιπόν, τα μυστικά που τα αγαπημένα ζευγάρια πράττουν είτε ασυνείδητα είτε ενσυνείδητα.


1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινά ενδιαφέροντα. 
Φυσιολογικό μας ακούγεται ότι για να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια σχέση θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κοινά σημεία αναφοράς. Όποια κι είναι τα ενδιαφέροντα του καθενός, καλό θα ήταν να ορίσουν μια δική τους, κοινή τους δραστηριότητα, προκειμένου να περνούν μαζί χρόνο και δη ποιοτικό και εποικοδομητικό για τη σχέση. Άλλοι εξασκούν κάποιο άθλημα μαζί, άλλοι επιδίδονται στη μαγειρική, άλλοι ταξιδεύουν, παίζουν μαζί μουσική ή διαβάζουν στον ίδιο χώρο βιβλία και συνομιλούν για τους προβληματισμούς τους.2. Πάνε την ίδια ώρα για ύπνο. 
Με την εργασία, τα παιδιά, το νοικοκυριό, με τις κάθε είδους προσωπικές καθημερινές απασχολήσεις όλο και περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια ξεχνούν πως τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους ξάπλωναν την ίδια ώρα και οι δύο μαζί και μιλούσαν για την ημέρα τους λίγα λεπτά πριν αυτή φτάσει στο τέλος της. 3. Λένε πάντα «καληνύχτα». 
Ακόμα και μετά από μια δύσκολη ημέρα, ακόμα και μετά από αλλεπάλληλες ασχολίες μέσα στην ημέρα, ακόμα και μετά από έναν περιστασιακό τσακωμό, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κοιμούνται ο ένας στο κρεβάτι κι ο άλλος στον καναπέ, ούτε γυρνάνε την πλάτη τους χωρίς να έχουν κατευνάσει την ένταση ανάμεσά τους. Η διαφωνία που προέκυψε δεν είναι σημαντικότερη από την σχέση τους και τον αλληλοσεβασμό.4. Λένε πάντα «καλημέρα» κάθε πρωί. 
Αν δυο σύντροφοι το πρωί ξεκινούν την ημέρα τους με ένα μικρό χαμόγελο και με μια γλυκιά κουβέντα σίγουρα θα έχουν περισσότερες άμυνες να αντιμετωπίσουν άλλη μια μέρα στη δουλειά. Μάλιστα, σε μερικούς συντρόφους τυχαίνει να ανυπομονούν να γυρίσουν σπίτι τους για να βρεθούν ξανά με το άτομο που τους έφτιαξε την ημέρα.5.Αγγίζονται ή αγκαλιάζονται με κάθε ευκαιρία. 
Όταν περπατούν αυθόρμητα τους έρχεται η επιθυμία να δώσουν ένα φιλί, να περπατήσουν χέρι – χέρι, να περπατήσουν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον. Δεν είναι πλεονέκτημα των ερωτευμένων μόνο, ούτε των πρώτων ημερών. Είναι μια αξιολάτρευτη συνήθεια που είναι στο χέρι μας (κυριολεκτικά και μεταφορικά).6. Κάθε φορά που συναντιούνται δίνουν ένα φιλί ή αγκαλιάζονται. 
Κάθε φορά που βλέπεις τον άντρα σου ή τη γυναίκα σου και τον/την αγκαλιάζεις τον σώμα σου γεμίζει από θετική ενέργεια και ζωηρά συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια. Ακόμα και μόνο με την οσμή του συντρόφου σου μπορεί να έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γεμίζει από παράξενη και απρόσμενη χαρά. Αυτό γιατί ξεχνάμε πως η έλξη ξεκινά πρώτα από την οσμή. 7. Επικοινωνούν συχνά μεταξύ τους. 
Το πόσο συχνά ή αραιή είναι η επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων αυτό καθορίζεται από τη μεταξύ τους σχέση και την εκάστοτε προσωπικότητα. Ένα τηλεφώνημα μέσα στην ημέρα, ακόμα κι όταν ξέρεις πως θα βρεθείς με τον άλλον ξανά το βράδυ δεν είναι υπερβολή, είναι ένδειξη συντροφικότητας και ενδιαφέροντος.8. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι περήφανα για το έτερο ήμισυ τους. 
Ακόμα και μια μικρή κίνηση, ένα αστείο, η λύση σε κάποιο πρόβλημα ή οι γνώσεις πάνω σε κάποιο θέμα. Όλα αυτά τα μικρά καθημερινά στοιχεία είναι η δομή για μια σχέση που θαυμάζει, σέβεται και είναι περήφανη για τον/την σύντροφο.9. Τονίζουν τα θετικά χαρακτηριστικά του/της συντρόφου. 
Πολλά ζευγάρια από ένα σημείο κι έπειτα, που πολλοί ονομάζουν «τη περίοδο που φεύγει ο έρωτας», αρχίζουν να παρατηρούν και να τονίζουν τα μειονεκτήματα του συντρόφου. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, ακόμα κι αν τα βλέπουν δεν τα τονίζουν, κάνοντας έτσι τον άλλον να έρθει σε μειονεκτική θέση. Προσοχή, δεν εθελοτυφλούν. Απλά προτιμούν να επικεντρώνονται στα θετικά χαρακτηριστικά. 10. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και τον συγχωρούν. 
Όλα τα ζευγάρια έχουν κάποιες διαφωνίες ανά περιόδους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μετά τη διαφωνία έρχεται η αποστασιοποίηση και τα «μούτρα». Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λύνουν άμεσα τις διαφωνίες τους – δεν τις αφήνουν να διαιωνίζονται- και μέσω του διαλόγου μαθαίνουν να συγχωρούν.Αν έχετε ήδη κάποιες συνήθειες από τις παραπάνω τότε σίγουρα είστε στη λίστα με τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια.

http://simplylife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου