Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

3 Απρ 2015

Απότομη προσγείωση από Νικολούδη: Εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε λεφτά από λίστα Λαγκάρντ και offshore

Απότομα προσγείωσε ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης όλους όσοι περίμεναν άμεσα χρήματα από το έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Νικολούδης υποστήριξε ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος γιατί η Ελβετία θεωρεί ότι τα στοιχεία έφυγαν με παράνομο τρόπο από την τράπεζα και αρνείται να δώσει στοιχεία. Όμως ο κ. Νικολουδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και χαρακτήρισε λάθος το να ελεχθεί απλά η λίστα Λαγκάρντ ή οποιαδήποτε άλλη λίστα.
«Το να επιχειρήσει κάποιο φορολογικό έλεγχο μόνο με βάση της Λίστα Λαγκάρντ ή Λουξεμβούργου ή όποια άλλη θέλετε είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα γιατί βλέπει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Πρέπει να συνεκτιμήσεις και άλλα στοιχεία από άλλες τράπεζες, χρηματιστήρια κτλ» είπε ο κ.Νικολούδης και πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος μόνο του είναι πολύ δύσκολο να κάνει όλους αυτούς τους ελέγχους και χρειάζεται η βοήθεια και η συνεργεία και άλλων κρατών.
Πρόσθεσε δε ότι «ο έλεγχος των offshore «είναι εξαιρετικά δύσκολος. Επι των ημερών μου είχα καταφέρει να πετύχω συλλογή πληροφοριών όμως απαιτούνται συλλογικές και συντονισμένες κινήσεις», ενώ ανέφερε ότι από τις 766 εξωχώριες εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μόλις για 72!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου