Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

21 Δεκ 2015

Στην ημερίδα του ΟΕΕ, ο Δήμαρχος Χαλκίδας

Τις αιτίες που αποτελούν τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και όλης της χώρας γενικότερα, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στην παρέμβαση που έκανε στη διάρκεια της ημερίδας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ στη Χαλκίδα, με θέμα “Ανάπτυξη και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας” και βασικοί εισηγητές ήταν οι βουλευτές Αν. Πρατσόλης (ΣΥΡΙΖΑ), Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Χάρης Θεοχάρης (Το Ποτάμι). 
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη δεν είναι μια μαγική λέξη , ένας αόριστος στόχος, που όταν κανείς τον επικαλείται διαρκώς, αυτόματα εξελίσσεται.
Αποτελεί, είπε, μια πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται όταν δημιουργηθούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες, το ανάλογο οικονομικό περιβάλλον και κάποιες άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις”. Όπως τόνισε ο Χρήστος Παγώνης, από τις αναγκαίες προϋποθέσεις είναι η αλλαγή της δομής της Πολιτείας και η συγκρότηση του επιτελικού κεντρικού κράτους, το οποίο να δίνει κατευθύνσεις, αλλά δεν θα συγκεντρώνει στο κέντρο τα πάντα, αναπαράγοντας το αθηνοκρατικό πρότυπο ανάπτυξης.
Θα πρέπει, όπως διευκρίνισε, να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της περιφέρειας. Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει καθορισμός των χρήσεων γης και πρόσθεσε ότι η Χαλκίδα είναι μια πόλη που μετά από δεκαετίες αναμονής και αλληλογραφίας μέσα στα γρανάζια της κεντρικής γραφειοκρατίας του αρμόδιου υπουργείου, βρίσκεται σήμερα χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με τα Γενικά Πολεοδομικά των εκτός Χαλκίδας, Δημοτικών Ενοτήτων να είναι σε αργόσυρτη εξέλιξη. 
Παράλληλα, μίλησε και για τις αναγκαίες υποδομές στην περιοχή, οι οποίες διαρκώς μετατίθενται στο αόριστο μέλλον, όπως και οι υποσχέσεις υπουργών για τις Παρακάμψεις Χαλκίδας – Βασιλικού και Αμαρύνθου, ενώ και το νέο Νοσοκομείο στενάζει από την παντελή αβεβαιότητα της χρηματοδότησης.
Τέλος, ο Δήμαρχος μίλησε για τη φορολογική μεταρρύθμιση με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, σε συνδυασμό με τη διοικητική και φορολογική αποκέντρωση και σταθερό μηχανισμό άντλησης πόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου