Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

1 Απρ 2015

Ύμνοι της Μ.Εβδομάδας απο την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των κατηχητικών του Αγ.Δημητρίου Χαλκίδας

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Πασχαλινή Εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Φως Χριστού φαίνει πάσι», από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των παιδιών του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη και την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη – Δέδε, Εκπαιδευτικού και Καθηγήτριας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 


Η Παιδική Χορωδία απέδωσε Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ κάποια από τα παιδάκια ανέγνωσαν με ωραιότατο ύφος και επίκαιρα εκκλησιαστικά κείμενα και απέσπασαν τον δίκαιο έπαινο όλων των παρευρεθέντων, οι οποίοι γέμισαν τον Μητροπολιτκό Ι. Ναό.


Όλους τους κοπιάσαντες και συμμετέχοντες στην γιορτή, εξαιρέτως την δασκάλα κ. Μαρία Καψάλη, ευχαρίστησε και συνεχάρη με θερμούς λόγους, εκ προσώπου του ευρισκομένου στην Βόρειο Εύβοια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού ο οποίος εξέφρασε την συγκίνησή του, που τόσο μικρά παιδιά ψάλλουν Ύμνους της Εκκλησίας και συμμετέχουν ενεργά στη ζωή Της και διακονούν την Ενορία τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου