Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

28 Μαΐ 2013

Αποτελέσματα διαγωνισμού ανάδειξης του Πιάτου της Εύβοιας

Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο κ. Παναγιώτης Σίμωσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, η κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη Γ. Γ. του Επιμελητηρίου, ο κος Κωνσταντίνος Μπαρούτας Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κος Τζοβλάς Περικλής από το ΙΕΚ Praxis και ο κ. Χαρίλαος Μήτρος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. 


Οι διοργανωτές τόνισαν ότι : Στην πρωτοβουλία αυτή συνεργάστηκαν από κοινού φορείς όπως :

το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – το ΙΕΚ PRAXIS με την συμπαράσταση - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, προκειμένου για πρώτη φορά ο γαστρονομικός πλούτος της Εύβοιας και τα ευβοϊκά προϊόντα να ενσωματωθούν στην τουριστική ταυτότητα της Εύβοιας. Απώτερος στόχος είναι η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ. 

Ο διαγωνισμός ανέδειξε πραγματικά έναν απίστευτο πλούτο γεύσεων και μαγειρικών τεχνικών που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για το νησί μας, προσδίδοντας ποιότητα στην κουλτούρα και στην ταυτότητα του. Η Εύβοια είναι ένας ευλογημένος τόπος διαθέτοντας πολλά, διαφορετικά και μοναδικά προϊόντα που όταν συνδυαστούν με την κατά τόπο διαφορετική πολιτισμική ταυτότητα οδηγούν στην μοναδική Ευβοϊκή Γαστρονομική Ταυτότητα. 
Για να πετύχει η προσπάθεια είναι ανάγκη να καταλάβουμε όλοι ότι η Γαστρονομία, ο Αγροτικός τομέας και ο Τουρισμός έχουν κοινούς στόχους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς αλλά και οι επαγγελματίες του Νομού. Ο πλούτος αυτός θα πρέπει να αναδεχθεί και να καθιερωθεί στην πράξη από τους επαγγελματίες της εστίασης. Έτσι εκτός από τον τουριστικό χάρτη πλέον θα έχουμε και τον γαστρονομικό.

Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε σήμερα τους νικητές, θεωρώντας ότι όλα τα πιάτα που περιλαμβάνονται στα διακριθέντα αποτελούν γνήσια και αντιπροσωπευτικά πιάτα της Εύβοιας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 338 διαγωνιζόμενοι σε όλες τις κατηγορίες. Από αυτούς διακρίθηκαν 30 πιάτα στις παρακάτω κατηγορίες.

13 πιάτα στην κατηγορία ΦΑΓΗΤΟ
9 πιάτα στην κατηγορία ΓΛΥΚΟ
8 πιάτα στην κατηγορία ΠΡΩΙΝΟ

Όλοι οι διακριθέντες θα λάβουν ειδικό έπαινο σε τελετή που θα γίνει σύντομα. 

Τα πιάτα που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία είναι τα εξής:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου