ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 στο Ξενοδοχείο ΄΄ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΄΄ στην ΚΑΡΥΣΤΟ, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Η συμμετοχή των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν ενθουσιώδης και πραγματικά εντυπωσιακή.
Με πολύ ιδιαίτερες παρουσίες διαγωνίστηκαν εξαιρετικά προσεγμένα και πρωτότυπα παραδοσιακά πιάτα από συνταγές της περιοχής, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τοπικά προϊόντα, εντυπωσιάζοντας το κοινό. Μέσα από την πολύ δύσκολη διαδικασία επιλογής και με ελάχιστη διαφορά στην βαθμολογία των κριτών, οι πρώτες συνταγές που διακρίθηκαν και θα διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες.
Κατηγορία φαγητού Στυλιανού Μελίνα (Κουρκουμπίνες 4 εποχές), Εστιατόριο ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (Τραχανάς Βελουτέ με καπνιστό χοιρινό), Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ψαρόσουπα της Αναστασίας), Οινομαγειρείο - Ψησταριά ΜΕΛΙΣΣΑ (Λαπάθα Γιαλαντζή), Εστιατόριο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ (Γκογκλιζές με Πασπάλα), Ζωγράφου Σεβαστή (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΣ) (Κατσικάκι Καρύστου γεμιστό στη Γάστρα), Ξυπόλητος Δημήτριος (Βουλωτό Αρνάκι ή Κατσικάκι Καρύστου με πατάτες, αρακά, καρότα και τραχανά ξυνό).
Κατηγορία γλυκού Μπάνου Φωτεινή (Μυτζηθροχαλβάς), Ζαχαροπλαστείο SEMIRAMIS (Κιουνεφέ), Στην Ηχώ της Εύβοιας - Ιωάννα Μούτση - (Ραβανί Καρύστου), Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Καρυδόπιτα Παραδοσιακή), AEOLIA VILLAS - Βερούχη Μαρία (Καρυστινό Κοπεγχάϊ)
Κατηγορία πρωινού ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Το πρωϊνό της Γιαγιάς), AEOLIA VILLAS (ΒΕΡΟΥΧΗ ΜΑΡΙΑ) (Τραχανόπιτα Γλυκιά), ΓΑΣΠΑΡΗ ΑΝΝΑ (Φλογέρα με κρέμα λεμονιού και σύκο κομπόστα).
Τον ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ υλοποιεί το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, με σκοπό την αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Ευβοίας, την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και την καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου