Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

29 Δεκ 2014

Η Μη-μη κι ο ΚακΩς

Πριν καν προλάβουμε να βγούμε από την κοιλιά που μας κυοφόρησε μέχρι και τα βαθιά γεράματα, μας ακολουθεί μία φωνή που εμφανίζεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές και φωνάζει ΜΗ! Μη αυτό, είναι κακό!, Μη εκεί, γιατί…!, μη σου λέω, μη! Πρώτη απ’ όλες η φωνή της μάνας- πατέρα, η φωνή του δασκάλου- καθηγητή, η φωνή του εργοδότη- συνεργάτη, η φωνή του συντρόφου.

Σε οποιαδήποτε σκέψη, ιδέα, γνώμη θεωρηθεί «τρελή», «επικίνδυνη», «ριψοκίνδυνη» θα βρεθεί μία φωνή να σου φωνάξει «ΜΗ!» κι αν παρακούσεις και το κάνεις; Τότε η ίδια φωνή θα σου ξαναφωνάξει «ΚΑΚΩΣ!» κι ας οδηγηθείς, μέσα από αυτό, ένα βήμα πιο κοντά στον αρχικό σου στόχο.

Μα κυρά Μη-μη μου από την εποχή του προ- προ- προπάππου μου, έχουν γραφτεί τόσα και τόσα από συγγραφείς, διπλωμάτες, φιλοσόφους, ποιητές, επιτυχημένους επιχειρηματίες κ.ά. περί εμπειρίας και ρίσκου. Τι σου λέω τώρα ε; Ρίξε μια ματιά να πάρεις μια ιδέα.
«Ποτέ τίποτε μεγάλο δεν επιτεύχθηκε χωρίς κίνδυνο» -Niccolò Machiavelli-
«Να είσαι γενναίος. Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία» -Paulo Coelho-
«Μη φοβάσαι να κάνεις ένα μεγάλο άλμα. Δεν μπορείς να περάσεις ένα χάσμα με μικρά πηδηματάκια» -David Lloyd George-
«Μερικά πράγματα δεν μπορεί κανείς να τα κρίνει, αν δεν τα έχει δοκιμάσει μόνος του» -Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι-
Ναι, ναι ξέρω∙ όσα επιχειρήματα και να σου καταθέσω δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Ως γονιός θες να προστατεύσεις το παιδί σου.
Ως δάσκαλος δεν θες να παραβείς ούτε εσύ, ούτε οι μαθητές σου, τις αρχές σου.
Ως εργοδότης θες να μην παραβώ τους όρους σου, φοβούμενος ότι μία τολμηρή αλλαγή, μπορεί να φέρει αρνητικό αποτέλεσμα στο εισόδημά σου.
Ως σύντροφος, τολμώ να ομολογήσω πως εδώ τα «μη» είναι λιγότερα. Ειδικά όταν εκπέμπεις στα ίδια μήκη κύματος. Σ’ ευχαριστώ αγάπη μου.
Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους. Love ya guys.
Εν τέλει ποιος μπορεί να αποδώσει έναν ακριβή όρο προσδιορίζοντας το τι είναι σωστό και τι λάθος για εμένα πέρα από ΕΜΕΝΑ; Ποιος μπορεί να θέσει τα όρια ΜΟΥ εκτός από ΕΜΕΝΑ; Ας μην γελιόμαστε και μεταξύ μας τώρα, η απάντηση είναι ΚΑΝΕΙΣ!
Μόνο εσύ είσαι εις θέση να αποφασίζεις τι είναι καλό ή κακό για λογαριασμό σου. Το αν θα επιλέξεις να ζήσεις με συμβιβασμούς ή αν θα πολεμήσεις για τα θέλω σου, παραβλέποντας τα εμπόδια.
Οι συμβουλές είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο σου, αλλά πρόσεξε∙ είναι μόνο ένα εργαλείο. Αυτό σημαίνει πως μόνο αν και όταν Εσύ θελήσεις, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Σε περίπτωση δε, που, επιλέξεις να γίνεις έρμαιο του ενός και του άλλου, δίχως προσωπική βούληση, υπεύθυνος θα είσαι μόνον εσύ.

Η κυρά Μη-μη θα είναι πάντα παρούσα, αλλάζοντας μορφή κάθε φορά, αλλά έχοντας έναν κοινό σκοπό∙ την αποθάρρυνσή σου σε οτιδήποτε βρίσκεται «έξω» από τη δική της λογική. Πρέπει λοιπόν να θέσεις τις δικές σου δικλείδες ασφαλείας, να κλείσεις ακόμη και τα αυτιά αν χρειαστεί∙ γιατί η κυρά Μη-μη έχει ένα μαγικό τρόπο να βρίσκει κατευθείαν φλέβα. Κι αν δεν προλάβεις να αντιδράσεις; Γίνεται κολλητή με τις αναστολές σου και τότε βράστα Χαράλαμπε. Τότε η μόνη σωτηρία είναι ο χορός του Ζαλόγγου!
Μη φοβάσαι να ρισκάρεις. Ακόμη και μία αποτυχία κρύβει μία νίκη. Σταμάτα να σκέφτεσαι υπεραναλύοντας τα πάντα και απλά ζήσε! Μη μένεις στους τίτλους, μη βάζεις ταμπέλες, στάσου στην ουσία! Ουπς, έγινα κι εγώ κυρά Μη-μη για λίγο…
Στο διά ταύτα, ζήσε για εσένα! Ζήσε δίχως να περιμένεις το αύριο. Ζήσε με οδηγό την πίστη στις δυνατότητές σου και μόνο σύμβουλο τα όνειρά σου. Κι αν χρειαστείς βοήθεια με την κυρά Μη-μη, «ΜΗ» με φωνάξεις!




Enfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου