Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

15 Φεβ 2013

Στην αντεπίθεση ο Γ. Παπανδρέου: Δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Σπάμε 15 μύθους»


Στην αντεπίθεση σχετικά με όσα του καταλογίζονται για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, περνάει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δίνει απαντήσεις μέσω συνεργατών του σε κείμενο το οποίο έχει τίτλο «Σπάμε 15 μύθους».
Συγκεκριμένα, στο κείμενο, ο κ. Παπανδρέου απαντά σε βασικές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του, ενώ εξαπολύει επίθεση προς την κυβέρνηση Καραμανλή για το ύψος του ελλείμματος και τα συνολικά στοιχεία της οικονομίας.
Μεταξύ άλλων, στις απαντήσεις, οι οποίες παρουσιάζονται με μορφή slides, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε, τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο - δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10%, ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε», επισημαίνεται.
Ο κ. Παπανδρέου, σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή.
Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι άσκησε επί δύο χρόνια «ανεύθυνη αντιπολίτευση» και τονίζει: «Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα».
Επίσης, υπάρχουν αιχμές και κατά του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Μάιο του 2010 ότι το πρώτο μνημόνιο θα έπρεπε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.
«Το ρίσκο ήταν εθνικά απαγορευτικό. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και συμπληρώνει: «Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα - και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό 'πάρτι' εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα 'πολλαπλασιαστή', κανένα Μνημόνιο το 2010».
 
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου