Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

30 Μαρ 2016

Ημερίδα ομάδας "Επικοινωνώ" Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, αύριο

Φόβος και θυμός, αποδιοργανωτές ή υποστηρικτές μας……..
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας και η ομάδα «Επικοινωνώ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Φόβος και θυμός, αποδιοργανωτές ή υποστηρικτές μας» με εισηγήτρια την κ. Γιούλα Ρουμπέα την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 6.30 στην αίθουσα της ΔΕΠΑΧ (Αβάντων 50)
Η ομάδα « Επικοινωνώ» του Συλλόγου μας, οργανώνει μηνιαίες συναντήσεις, με στόχο την ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, δημιουργώντας συγχρόνως μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καλλιεργώντας την κουλτούρα της συνεργασίας σε μια εποχή που οι σχέσεις δοκιμάζονται και αμφισβητούνται. 

Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, οι φόροι, η ανεργία, η ένταση στην εργασία ή στο σπίτι, η απογοήτευση, φέρνουν απρόβλεπτες καθημερινές δυσκολίες που έχουν κατάληξη τα νεύρα, τον θυμό και ξεσπάσματα πολλές φορές χωρίς λόγο και αιτία. Ξεσπάσματα σε λάθος χρόνο και ανθρώπους. 
Η κοινή γνώμη συγχυσμένη ανάμεσα στην κυνική πολιτική ρηχότητα και το λαϊκισμό που έντεχνα καλλιεργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπερδεύεται, πιστεύει κάποτε στις εύκολες λύσεις και στους εχθρούς που πάντα «φταίνε» για τα δεινά μας. Η καθοδηγούμενη αυτή μιζέρια ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους, για να φορτώσει ανασφάλειες και απωθημένα. 
«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων». Λέει εύστοχα ο Αντόνιο Γκράμσι
..."H εποχή των τεράτων - ο ορισμός που δίνει στον όρο "κρίση" - οριοθετείται ανάμεσα στο θάνατο του παλιού και στη γένεση του καινούργιου. Είναι το λεγόμενο "κενό" - κενό εξουσίας, σκοπού, νοήματος, οράματος...
...Σήμερα ζούμε τη δική μας εποχή των τεράτων. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει, κανείς που θα οδηγήσει. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι παρατηρητές στα γεγονότα. Το κάλεσμα μας είναι να γίνουμε οι ίδιοι φορείς νέων νοοτροπιών στους χώρους και στις σχέσεις μας. Σημαίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί μια συλλογικότητα που θα λύνει σταθερά και όχι ευκαιριακά τα προβλήματα.
 Διότι μόνος-η κατανοούμε μόνο μια πλευρά των σύνθετων ζητημάτων που κλείνει ακόμη και η πιο απλή μορφή ομαδικής ζωής ή ανθρώπινης επικοινωνίας, με αποτέλεσμα λάθη που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει.
Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας ανοίγει νέους δρόμους συλλογικότητας, συνεργασίας, επικοινωνίας….
Ο κόσμος αλλάζει αλλάζουμε και εμείς …χωρίς διαχωρισμούς αλλά με κοινούς στόχους..

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου