Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

23 Δεκ 2015

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Βασιλικό

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ_πολιτισμός του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ, διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμένα , είναι η δεύτερη εορταστική εκδήλωση στο Βασιλικό, με δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12 (νέα) πλατεία Τεγοπούλου ώρα 6:00 μ.μ.

Μετά τα Χριστούγεννα, άλλη μια μεγάλη Γιορτή συνεχίζεται στην μεγάλη πλατεία του χωριού. Εκεί τρεις θαυμάσιοι μουσικοί και παραμυθάδες η Έλλη Γιαννάκη, η Έλσα Κούτινγκ και ο Φίλιππος Στρατάκης, θα μας αφηγηθούν πώς η ζέστη της φωτιάς άλλαξε την μοίρα ενός φτωχού υπηρέτη και την ιστορία της βασίλισσας με την παγωμένη καρδιά και τον γενναίο ιππότη.
Μετά όλοι μαζί θα ψάλλουμε τα κάλαντα, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί με Σχολεία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού, το ΚΑΠΗ Βασιλικού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου και τους μικρούς μουσικούς του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ώρα: 6.15-6.45: ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ για μικρά και μεγάλα παιδιά (Χειμωνιάτικα Παραμύθια) με τους: 
Έλλη Γιαννάκη – αφήγηση, ούτι, φωνή
Έλσα Κούντιγκ - αφήγηση, βιολοντσέλο, φωνή
Φίλιππος Στρατάκης - νέυ, σάζι, φωνή

Η Έλλη Γιαννάκη και η Έλσα Κούντιγκ θα μας πουν ιστορίες και τραγούδια που θα μας ζεστάνουν την καρδιά και θα μας μεταφέρουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ετοιμαστείτε να ακούσετε πώς η ζέστη της φωτιάς άλλαξε τη μοίρα ενός φτωχού υπηρέτη και να γνωρίσετε την βασίλισσα με την παγωμένη καρδιά και τον γενναίο πρίγκιπα Α-χά!  
Ώρα: 6.45-7.00: ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ, πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Νικολάου. Ο σύλλογος θα μοιράσει επίσης τα σπάργανα, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα της ηπείρου 
Ώρα: 7.00-7.15: Τραγούδι Χορωδία - ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας
Ώρα: 7.15-7.30: Χορευτικό, Κάλαντα Θράκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού.
Ώρα: 7.30-7.45: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΚΑΠΗ Βασιλικού-ΔΟΠΠΑΧ
Ώρα: 7.45-800: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Λαμψάκου «Αναξαγόρας»
Ώρα: 8.00: Ο Αϊ Βασίλης μοιράζει τα δώρα  
Ώρα: 8.00 -8.15: Τα φαναράκια των ευχών ταξιδεύουν στον ουρανό μαζί με τις ευχές μας και με την ευχή για «Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!»  
Παράλληλα στο χώρο της πλατείας υπάρχει το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ για face painting και Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ενώ το κρασί, τα γλυκά, και τα ζεστά ροφήματα…θα ρέουν άφθονα…!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας, θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο και για τα φιλόπτωχα της Ι.Μ. Χαλκίδας, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Βασιλικού και του δικτύου εθελοντών
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου