Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

9 Δεκ 2015

Μαγική βραδιά παραμυθιού από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

«Όταν μεταναστεύουν οι ιστορίες, οι λαοί σμίγουν και τα παιδιά είναι ευτυχισμένα» καταλήγει η ιστορία στο βιβλίο «Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν» που με αγάπη και ευαισθησία για τον καθημερινό αγώνα των μεταναστών έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εικονογράφησε η Διατσέντα Παρίση και αξιοποίησε παιδαγωγικά η Βασιλική Νίκα. 

Το μήνυμα της ιστορίας, η ευφάνταστη αφήγηση, οι εικόνες και η μουσική γοήτευσαν και άγγιξαν τις ψυχές των μικρών μαθητών των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου και 3ου Ψαχνών και Τριάδας στη χθεσινή βραδιά παραμυθιού που οργάνωσαν και πραγματοποιούν τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας, του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών.
Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα τα παιδιά με την φαντασία τους παρακολούθησαν την προσπάθεια της μικρής Φαουζέγια για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της Ελλάδας και στο καινούργιο της σχολείο , αισθάνθηκαν τη νοσταλγία για τον τόπο και τους φίλους της την Αίγυπτο και ενθουσιάστηκαν με τη γνωριμία του αγαπημένου της φίλου του χελιδονιού με το άσπρο φτερό, που έγινε ο συνδετικός κρίκος με την πατρίδα της 
Μετά την αφήγηση τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες και στο τέλος έπαιξαν ελληνικά και αιγυπτιακά παιχνίδια.
Η φιλοξενία στο σχολείο ήταν άψογα οργανωμένη από τον Δ/ντή Θοδωρή Μπισμπικόπουλο, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τη δράση και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 
Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν τα μέλη Θάλεια Καλαμπαλίκη, Ξένια Χατζηκωνσταντίνου, Ντίνα Παναγιώτου, Αργυρώ Αρβανίτα, Ελένη Σπύρου, Χαρά Ρούμπου, Ηλίας Καραμπάς και Μένη Καραβά. Μουσικός ο Παναγιώτης Πασλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου