Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

2 Δεκ 2015

Μια ξεχωριστή ανοιχτή αφήγηση παραμυθιού, Παρασκευή 4 -12-2015

 Αγαπητοί γονείς,
 Μια ξεχωριστή ανοιχτή αφήγηση παραμυθιού θα οργανώσουν και θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ομάδας Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Παρασκευή 4 -12-2015, στον χώρο του σχολείου μας. Προσκαλεσμένοι είναι οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων των τριών Δημοτικών Σχολείων Ψαχνών, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας.
 Το κείμενο, η προβολή και η μουσική θα βοηθήσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν με τα φτερά της φαντασίας τους, συμμετέχοντας στην ευφάνταστη αφήγηση του παραμυθιού του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν… ".

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας είναι ένα μικρό κορίτσι, η Φουαζέγια, που αναγκάζεται να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Μια ανθρώπινη ιστορία, ειπωμένη με πηγαία διάθεση, χωρίς αφοριστικό πνεύμα και διδακτισμούς. Όλα είναι εδώ: ο ξεριζωμός, η ανέχεια, οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, η νοσταλγία, η μοναξιά, η δυσκολία του παιδιού να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, αλλά και το πείσμα για επιβίωση, οι ενθαρρυντικές, φιλικές συμπεριφορές του περιβάλλοντος, αντίβαρο στις όποιες αρνητικές στάσεις, οι ιδιαίτεροι κώδικες επικοινωνίας των παιδιών, η λαχτάρα της μικρής να μοιραστεί καταβολές, μνήμες, συναισθήματα με τους νέους, αλλιώτικους και κάποτε καχύποπτους κι επιθετικούς φίλους. Το χελιδόνι είναι ο συνδετικός κρίκος της Φαουζέγια με την πατρίδα της… Το ταξίδι του πάνω από τη Μεσόγειο δημιουργεί ένα νοερό δίκτυο όπου ιστορίες, αισθήματα και σκέψεις πάνε κι έρχονται, συναντιούνται, διασταυρώνονται, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά.
Τα παιδιά, μετά την αφήγηση, χωρισμένα σε ομάδες, θα κατασκευάσουν πρωτότυπες ζωγραφιές και κολάζ γράφοντας ευχές και μηνύματα στη μικρή μας φίλη.
Η προσέλευση στον χώρο του σχολείου θα γίνει στις 6.00μ.μ.
Οι γονείς θα παραλάβουν τους μικρούς μας μαθητές μετά το τέλος της παραμυθοπεριπέτειας, στις 7.30μ.μ. 
Τα μέλη της ομάδας: 
 Καλαμπαλίκη Θάλεια, Αρβανιτά Αργυρώ, 
 Αυλωνίτη Ευαγγελία, Γιαπλέ Αφένδρα, Καραβά 
Μένη, Παναγιώτου Ντίνα, Σπύρου Ελένη, Σταματίου Γεωργία, 
 Ρούμπου Χαρά, Χατζηκωνσταντίνου Ξένια 

Ο Διευθυντής 
 Θεόδωρος Μπισμπικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου