Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

18 Νοε 2015

Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Εύβοια και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Με επιστολή του ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του και όλης της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο κατάργησης αστυνομικών τμημάτων του νομού και στο Δήμο.

Η επιστολή του Δημάρχου, Θανάση Μπουραντά έχει ως εξής: Κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε, ότι εξετάζετε την περίπτωση επαναφοράς παλαιότερης πρότασης, προηγουμένων κυβερνήσεων, για κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε να παραμείνει ένα τμήμα για κάθε Δήμο. 
Για την περίπτωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού τα δυο βασικά κέντρα του Δήμου, Κύμη και Αλιβέρι, στα οποία λειτουργούν αστυνομικά τμήματα, απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα όσο και η Χαλκίδα από το Αλιβέρι ενώ η έκταση είναι 804 τετρ. χιλιόμ.
Είναι τελείως αδύνατη η αστυνόμευση, αφού εκτός της μεγάλης έκτασης, ο Δήμος έχει 47 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και συνολικά (111) εκατόν έντεκα οικισμούς.
Ο συνολικός πληθυσμός που ήταν γραμμένος στα δημοτολόγια στην απογραφή 2011, ανέρχεται στους 34.284, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διπλασιάζεται , όπως άλλωστε και όλα τα Σαββατοκύριακα.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Εύβοιας μετά τη Χαλκίδα.
Το Αλιβέρι, που είναι η έδρα του Δήμου, είναι επίσης το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο μετά τη Χαλκίδα, αφού λειτουργούν μεγάλες βιομηχανίες & βιοτεχνίες ( ΔΕΗ – ΑΓΕΤ κ.λ.π. ), ενώ η Κύμη είναι η ιστορική έδρα του Δήμου με παράδοση στον Πολιτισμό.
Το λιμάνι της Κύμης είναι το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το πλέον ολοκληρωμένο.
 Ο άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα – Αλιβέρι – Κύμη, στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο 2003, που ισχύει, έχει χαρακτηριστεί πρωτεύον Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην τροποποίηση του, που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Λιμάνι της Κύμης προτείνεται να χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό, αφού έχει την μοναδική δυνατότητα σύνδεσης της περιοχής της Αττικής με τα Τουρκικά παράλια, τον Εύξεινο Πόντο, το Βόρειο Αιγαίο κλπ.
Επίσης το λιμάνι της Κύμης προτείνεται ως λιμάνι Κρουαζιέρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Κύμης και την ευρύτερη περιοχή.
Να θέσουμε επίσης υπόψη σας ότι στις αρχές του ερχόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι επισκέψιμο το μουσείο Παπανικολάου, η επισκεψιμότητα του οποίου προβλέπεται ιδιαίτερα μεγάλη με επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά και από Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει νέα διάσταση στην κίνηση και στην οικονομία της περιοχής.
Να προστεθεί ακόμα ότι τον επόμενο χρόνο ολοκληρώνεται και πρόκειται να λειτουργήσει το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης, στο εξαιρετικό, ανακαινισμένο κτίριο του "Μυλωνοπούλειο", στο οποίο προβλέπεται ότι θα έρχονται για εκπαίδευση μαθητές από άλλες περιοχές, και αυτό σημαίνει ότι θα μένουν κάποιες ημέρες στην Κύμη, ενώ προβλέπεται να συνοδεύονται και από γονείς.
Σας ενημερώνουμε για όσα έχουν σχεδιαστεί και έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή της Κύμης και είναι φανερό ότι δεν πρέπει να υπάρχει σκέψη για κατάργηση του αστυνομικού τμήματος, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί και η ενίσχυσή του.
΄Εχουμε επίσης την γνώμη ότι πρέπει να ξεφύγουμε, κατά κάποιο τρόπο, από το άγχος που υπάρχει γενικότερα, για μειώσεις εξόδων, που είναι επιβεβλημένη, αλλά σε περιοχές με αναπτυξιακή προοπτική, τα οφέλη για την οικονομία θα είναι πολλαπλάσια, αν οι επενδυτές και οι πολίτες γνωρίζουν ότι δίπλα τους υπάρχει η αστυνομία και εξασφαλισμένη η αστυνόμευση.


 Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου