Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

3 Νοε 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ: Δίνουμε το παρόν!

Κώστας Πετκόπουλος, μέλος πανελλαδικού
Συμβουλίου της ΔΗΣΥ
Ο συνδικαλισμός αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας, μετά το Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπό αυτές, μάλιστα, τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε σήμερα, η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν υπάρχει:
ü  Ένας «άλλος» συνδικαλιστικός λόγος
ü  Ένας σοβαρός, υπεύθυνος και τεκμηριωμένος λόγος

Αν ο συνδικαλισμός έχει στοχοποιηθεί και χρεωθεί μέρος των λαθών που μας οδήγησαν σ’ αυτόν τον «εργασιακό μεσαίωνα», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, αυτό οφείλεται, κυρίως, σε δύο λόγους:


1.     Στην ολιγωρία και τον ατομικισμό ορισμένων, κατά καιρούς, εκπροσώπων του κλάδου(υποκειμενικός και ανθρώπινος παράγοντας).
2.     Στις ίδιες τις εξελίξεις και τους μετασχηματισμούς της κοινωνίας, σε συνδυασμό με την αδυναμία του, να προλάβει τις εξελίξεις και την ταχύτητα αυτών των κοινωνικών και εργασιακών μετασχηματισμών που συντελέστηκαν (αντικειμενικός παράγοντας).

Χρέος μας, λοιπόν, συνάδελφοι, είναι, να ανασυγκροτήσουμε και να θέσουμε σε νέα πλαίσια, σύγχρονα και σύμφωνα της πραγματικότητας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, τον αναχρονιστικό μέχρι σήμερα και πέραν κάθε ουσίας, συνδικαλιστικό λόγο.
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αγώνες που, αρχίζουν και τελειώνουν στον καναπέ και το διαδίκτυο. Ο πολιτικός, συνδικαλιστικός και διεκδικητικός λόγος, αρθρώνεται λαϊκιστικά, αμβλυμμένος, χωρίς γωνίες, χωρίς ουσία, άρα και χωρίς αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό και το εγχείρημα που κάνουμε εμείς, συνάδελφοι, στις 5 του Νοέμβρη, με τη δική μας παρουσία στο σύλλογό μας ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΣΥ), σκοπό έχει:
ü  Τη Συνέπεια
ü  Την καθαρότητα των θέσεών μας
ü  Τη Συμμετοχή ΟΛΩΝ στη διεκδίκηση
ü  Τον συνεχή και διαρκή αγώνα
ü  Την ανάδειξη του Συλλόγου μας σε ζωντανό οργανισμό, με πλήρη λειτουργία, εκφραστή των κοινών και δίκαιων αιτημάτων του κλάδου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΣΥ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Βαλμάς Γεώργιος του Φωτίου (1ο Δημοτικό Σχολείο Βαγίων)
Κουτσοβασίλη Όλγα του Νικολάου (4o Νηπιαγωγείο Θήβας)
Πετκόπουλος Κωνσταντίνος του Σωτηρίου (1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου)
Φούφουλα Πηνελόπη του Ιωάννη (Δημοτικό Σχολείου Κάστρου)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε.
Γιαννιός Πανταζής του Γεωργίου (Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων)

Σελέκου Αλεξία του Νικολάου (2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου