Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

22 Οκτ 2015

Γιορτή Λαδιού με μικρούς και μεγάλους!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 με επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή η ΓΙΟΡΤΗ ΛΑΔΙΟΥ που οργάνωσε ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Λούτσας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "ΛΟΥΤΣΑ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ".

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Κύριλλο καθώς επίσης το καλωσόρισμα και την αναφορά στο πιλοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΛΟΥΤΣΑ ΔΙΡΦΥΩΝ –ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ, ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» από τη Θάλεια Καλαμπαλίκη - Μπάου, συντονίστρια του προγράμματος.


Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις-εισηγήσεις:
«Διατροφή και τοπικά προϊόντα» από την περιβαλλοντική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Διρφύων «Ελιά και περιβάλλον» από τον Ανδρέα Ρηγόπουλο, Γεωπόνο «Το λάδι στη διατροφή» από τη Σόνια Τζελφέ - Ανέστη, Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας «Ανακύκλωση τηγανελαίων» από τη Θάλεια Καλαμπαλίκη -Μπάου, Συντονίστρια του προγράμματος.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με την έναρξη του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ για τους κατοίκους της Λούτσας.


Στη συνέχεια προσφέρθηκε δωρεάν φαγητό και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και το εργαστήριο παρασκευής αρωματικών λαδιών. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (παλιό Δ.Σχ. Λούτσας) .Το παρόν στις εκδηλώσεις μεταξύ των άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ματράκας, Κιαπέκος και Κορώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κοντογιάννης, το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας κ. Καραβά, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και η συντονίστρια του περιβαλλοντικού προγράμματος ευχαριστούν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους τη γιορτή, τους ομιλητές -εισηγητές και εκείνους που υποστήριξαν τις εκδηλώσεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου