Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

25 Οκτ 2015

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Με σταθερά βήματα προχωρούν οι σχεδιασμένες από το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, δράσεις για την ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Μετά την τοποθέτηση των μπλε κάδων και τους κώδωνες συλλογής γυάλινων υλικών, η υπηρεσία καθαριότητας, προχώρησε στην τοποθέτηση κοντέϊνερ συλλογής μεγάλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών τόσο στο εργοτάξιο του Αλιβερίου όσο και του Αυλωναρίου, δημιουργώντας, με τον ήδη υπάρχοντα στο Μεντούλι της Κύμης, τρία (3) σημεία υποδοχής.

Οι Δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν τις συσκευές τους, είτε μεταφέροντάς τες οι ίδιοι ή επικοινωνώντας με την υπηρεσία καθαριότητας στα αντίστοιχα για κάθε περιοχή τηλέφωνα.
Για την περιοχή των πρώην Δήμων Ταμυνέων και Δυστίων στο τηλ: 2223022306, για την περιοχή πρώην Δήμου Αυλώνος στο τηλ:2223031111 και για την περιοχή των πρώην Δήμων Κύμης και Κονιστρών στο τηλ: 2222058252 .
Παράλληλα, τοποθετούνται δέκα μικρότεροι κάδοι συλλογής μικρών ηλεκτρικών συσκευών όπου οι Δημότες μπορούν να εναποθέτουν τις προς απόσυρση συσκευές τους, έω και δέκα κάδους για την απόθεση λαμπτήρων.
Το ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων έχει βρει θετική ανταπόκριση στο σύνολο των Δημοτών μας κι οι όγκοι των απορριμμάτων που συλλέγονται μέσω των μπλε κάδων και των κωδώνων γυάλινων υλικών αυξάνονται.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις συλλογής προς απόσυρση απορριμμάτων καθώς κι ενέργειες δημοσιότητας κι ευαισθητοποίησης των Δημοτών, στην κατεύθυνση του περιορισμού των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στους ΧΥΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου