Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

3 Σεπ 2015

Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη «Προστασία Παράκτιας Ζώνης Πλατάνας Κύμης» στην ΠΕ Εύβοιας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη «Προστασία Παράκτιας Ζώνης Πλατάνας Κύμης» στην ΠΕ Εύβοιας.
Η παραπάνω νευραλγικής σημασίας μελέτη αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων στον δρόμο της Πλατάνας που οδηγεί στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το λιμάνι της Κύμης.

Τα προβλήματα ανακύπτουν από τη διάβρωση της ακτογραμμής στο συγκεκριμένο αυτό τμήμα του οδικού δικτύου, το οποίο έχει τεράστια αναπτυξιακή αξία για την Εύβοια, δεδομένης της ύπαρξης του λιμανιού και των εμπορικών και επιβατικών συνδέσεών αυτού με τη Σκύρο, τις Σποράδες και δυνητικά όλο το Βόρειο Αιγαίο. 
Σήμερα, το εν λόγω κομμάτι του οδικού δικτύου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, ενώ οι συνεχείς ζημιές που υφίσταται απαιτούν μεγάλες δαπάνες για την αποκατάστασή τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι οριστική.
Κάνοντας την αρχή, με τη μελέτη αυτή, η Περιφερειακή Αρχή, αναμένεται να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει επί μακρόν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου