Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

6 Ιουλ 2015

Γιορτή λήξης της Α' Κατασκηνωτικής περιόδου της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στις ροβιές της Βορείου Ευβοίας, όπου από τις 27 Ιουνίου λειτουργεί η Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδος, στην οποία φιλοξενούνται αγόρια του Γυμνασίου με Αρχηγό τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.


Στην έναρξη της εορτής λήξης της Α΄ περιόδου, ο Αρχηγός π. Ιωάννης απηύθυνε στο Σεβασμιώτατο , στους παρευρεθεντες Κληρικούς , τους γονείς και τους κατασκηνωτές σύντομο χαιρετισμό κάνοντας αναφορά στο τρόπο ζωής της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη που συμμετέχουν εθελοντικά αλλά και τον Σεβασμιώτατο που με την ευλογία του και την άγρυπνη μέριμνα του επιτελούνται τα πάντα.

Οι κατασκηνωτές και τα στελέχη παρουσίασαν την άρτια προετοιμασμένη εορτή τους προκαλώντας συγκίνηση και ευχαρίστηση στους προσκεκλημένους.


Λίγο πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον ακλό του συνεργάτη π. Ιωάννη Καραμούζη και όλα τα στελέχη της Κατασκήνωσης, και απηύθυνε λόγο οικοδομής προς όλους τους παρευρεθέντες και τα παιδιά, τονίζοντας την αξία της αναγνώρισης της μέριμνας του Θεού για εμάς και την σπουδαιότητα της ευχαριστίας μας προς Αυτόν.

Επίσης δεν δίστασε να μοιραστεί μ’ όλους την αγωνία του για την εύρυθμη λειτουργία των Κατασκηνώσεων, αλλά και όλου του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κατά την δύσκολη χρονική συγκυρία που διέρχεται ο Τόπος μας, ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να επαινέσει τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι, παρά το κλίμα των ημερών, δεν παύουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά την διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τον συνάνθρωπο. Εμφατικά δε, συμβούλευσε όλους να πορευθούμε στη ζωή μας, έχοντας ως προμετωπίδα του βίου μας το: «έχει ο Θεός», αλλά και το «δόξα τω Θεω»!

Όλοι οι κατασκηνωτές στο τέλος είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος επέδωσε στο καθένα μια αναμνηστική ευλογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου