Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

7 Ιουν 2015

Βενιζέλος: Ο χρόνος τρώγεται - Η στάση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη

Η χώρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο και το ΠΑΣΟΚ δεν θα διευκολύνει να σταθεί μια κυβέρνηση αν δεν έχει πλειοψηφία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε για την ανάδειξη των 130 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι αν γίνουν εκλογές τώρα δεν θα χρειαστούν διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Επειδή τώρα θ' αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τί γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου».
Ταυτόχρονα απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα είναι ουσιαστικό. Η χώρα χρειάζεται λύση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει απεριόριστο χρόνο. Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται. Αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι «δεν πειράζει, πέρασαν 5 μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα» είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία. Εμείς, όπως έχουμε πει, περιμένουμε να έρθει η συμφωνία, το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου. Δε μας έχουν ζητήσει βοήθεια στη διαπραγμάτευση. Δεν θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί, αν δεν έχει πλειοψηφία. Θέλουμε συμφωνία, ν' αξιολογήσουμε το περιεχόμενο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί κει και πέρα ν' ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου