Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

13 Ιουν 2015

Αγώνας «τρόμου» κυβέρνησης- δανειστών στις Βρυξέλλες

Στριμωγμένη όσο ποτέ άλλοτε είναι η κυβέρνηση, με τις πιέσεις των θεσμών και τα σενάρια περί χρεοκοπίας να εντείνονται, και τον πρωθυπουργό να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία με τους δανειστές ή στη ρήξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται  από σήμερα– για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες- στη βελγική πρωτεύουσα. Οι κκ Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης (οι οποίοι αναχωρούν στις 10 το πρωί) θα μεταφέρουν στους θεσμούς τη «σφραγίδα» των θέσεων του πρωθυπουργού, παρουσιάζοντας την επικαιροποιημένη πρόταση της Αθήνας που είναι εμπλουτισμένη με ισοδύναμα μέτρα.
Κομβικό ρόλο στην πορεία των ραγδαίων εξελίξεων, έπαιξε και η νέα επικοινωνία που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις του πρωθυπουργού κράτησαν μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού προσδοκία της κυβέρνησης  είναι τις αμέσως επόμενες ώρες να υπάρξει ένας κατά το δυνατόν… θετικός συγκερασμός με τις απαιτήσεις των δανειστών που θα οδηγήσει ακόμα και στον προθάλαμο της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου