Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

14 Ιουν 2015

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο έξω από τη Βουλή

Με φωνές και γιουχαρίσματα αποχώρησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς το οργισμένο πλήθος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ που βρισκόταν έξω από κτίριο, τού ζητούσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες, για επαναπρόσληψή τους.  

Ο αναπληρωτής υπουργός τα άκουσε για τα καλά από τους πρώην συμβασιούχους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
«Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πώς θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την  ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;» φώναζαν οι συμβασιούχοι στον υπουργό. Μάλιστα, μια γυναίκα απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό είπε: «Εγώ είμαι μάνα. Έλεος! Τα δικά μας τα παιδιά είναι το πρόβλημά σας; Υπάρχει και η αυτοκτονία, το καταλαβαίνετε;», ενώ άλλοι εκείνοι τη στιγμή του έλεγαν «ήσασταν η αριστερή κυβέρνηση». 
Οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό να τους εξηγήσει γιατί δεν ισχύει για τους ίδιους κάτι που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με άλλους συμβασιούχους. Ωστόσο, τα «πενιχρά» επιχειρήματα του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν τους έπεισαν και έτσι ο αναπληρωτής υπουργός έφυγε τροχάδην από τα γιουχαρίσματα του πλήθους. Μετά την αποχώρησή του από το πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή, όπου τα άκουσε για τα καλά, οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα: «Κατρούγκαλε Στρατούλη, ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά!». 
Σημειώνεται ότι οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούν την επαναπρόσληψη τους μετά από δικαστική απόφαση, όπως έχει συμβεί και με άλλους εργαζόμενους σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.  Άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνουν τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τους επαναπροσλάβει και θα εφαρμόσει το νόμο. 
Χθες περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με στόχο να τον συναντήσουν. Μάλιστα, για πολλές ώρες είχαν υπό κατάληψη όλον τον όροφο του υπουργείου, ενώ έστησαν και σκηνές τονίζοντας ότι δεν θα φύγουν από εκεί, αν δεν τους δεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός. Τελικά, έφυγα λίγο αργότερα όταν τελικά έγινε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης. 
Ο εκπρόσωπος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης, μετά τη σημερινή συνάντηση, ανέφερε ότι κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση, η οποία, όμως, δεν τους ικανοποιεί γιατί θεωρούν ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημά τους και τόνισε ότι θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για το πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου