Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

17 Μαΐ 2015

Εξαιρετική και συγκινητική, η επετειακή εκδήλωση του 3ου ΕΠΑΛ για τη μάχη της Κρήτης

Την Τρίτη 12/5, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παπαδημητρίου με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ, απο το 3ο εσπερινό ΕΠΑΛ, επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης (Μάης 1941).
Τη σχολική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, για την οποία μίλησε με θερμά λόγια και δήλωσε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του, για την πρόσκληση, ενώ επεσήμανε την άρτια οργάνωση. 
Η εκδήλωση περιλάμβανε το χρονολόγιο της μάχης, τη συμμετοχή των 300 Ευελπίδων στη μάχη, τη σημασία της, για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, τη δράση της εκκλησίας στην αντίσταση, τη δράση του γερμανού Φριτς Σούπερτ, του σφαγέα της Κρήτης και της Μακεδονίας που καταδικάστηκε 27 φορές σε θάνατο, τη συμμετοχή των γυναικών και των παιδιών της Κρήτης στην αντίσταση, καθώς και δηλώσεις ευρωπαίων διανοούμενων που αναγνώριζαν τη συμβολή των Ελλήνων στον Β΄ Παγκόσμιο.

Τα κείμενα διανθίστηκαν με κρητικές μαντινάδες. Τραγούδησε ο Βαγγέλης Τριανταφύλλου με υπόκρουση λύρας και λαούτου. 
Τους χορούς στους μαθητές δίδαξε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Φρυγανιώτης απο τον πολιτιστικό σύλλογο "Τ' Αλωνάκι".

Η παρουσίαση στην άψογη και επιτυχημένη εκδήλωση έγινε απο την Πρόεδρο, Μιμίκα Σαλεμή - Κοκκίνου, στην οποία απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα, για την ανεκτίμητη προσφορά της στο σχολείο, εν όψει της αποφοίτησής της.
Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος Λίλα Αναγνωστοπούλου. Επιφορτισμένη με το τεχνικό μέρος της γιορτής, η ηλεκτρολόγος Ελένη Παπαγεωργάκη.
Στη γιορτή παρέστησαν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/δευσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βαγγέλης Σταματούκος, ο Διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ, Φώτης Γκούνης και πολλοί άλλοι. 
Η βιντεοσκόπηση έγινε απο τον Θύμιο Κολλάρα και τον Χρήστο Κουτσαύτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου