Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

22 Απρ 2015

Εξέγερση δημάρχων για τα απoθεματικά

Σκληρή στάση επέλεξαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το κλίμα στις συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας με τους αιρετούς ήταν εκρηκτικό και, παρά τη δήλωσή του ότι ο δανεισμός θα είναι για δύο μήνες, προχωρούν σε κινητοποιήσεις.


Σκληρή στάση επέλεξαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Στις χθεσινές παράλληλες συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ αποφάσισαν κινητοποιήσεις και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την ακύρωση της ΠΝΠ.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες αντιστάθηκαν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία, παρά τις προσπάθειες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα να καθησυχάσει τις αγωνίες των αιρετών κατά τη διάρκεια των χθεσινών έκτακτων συνεδριάσεων των διοικητικών τους συμβουλίων. Ειδικότερα η ΚΕΔΕ, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, με ψήφισμά της καλεί τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας μέχρι τη σύγκληση του τακτικού της συνεδρίου στις 7 Μαΐου, οπότε και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η ΠΝΠ, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των δήμων και των υπηρεσιών τους.

Καλεί τους δήμους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζομένους, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Παράλληλα ζητά να γίνουν συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την ΠΝΠ, τόσο ως πολιτική πράξη όσο κι ως προς το περιεχόμενό της. Την ίδια ώρα οι περιφερειάρχες ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου