Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

27 Απρ 2015

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας ήταν υπεργολάβος της Lockheed

Αντιδράσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη ως υπεργολάβου σε παλαιότερο πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων της εταιρείας Lockheed Martin, η οποία ανέλαβε τώρα και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών P3B-Orion έναντι του ποσού των 500 εκατ. δολαρίων.
Το δημοσίευμα προκάλεσε την κατ' αρχήν αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για «τεράστιο θέμα ηθικής και ενδεχομένως νομικής τάξης» και αναφέρει ότι «οι σημερινές αποκαλύψεις που συσχετίζουν την ίδια εταιρεία με την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ για τα αεροσκάφη του Ναυτικού, στην εκταμίευση των οποίων η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει, καθιστούν την απόλυση του Γενικού Γραμματέα μονόδρομο!».
Η ανακοίνωση του συντονιστή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ Κώστα Τασούλα έχει ως εξής: Τεράστιο θέμα ηθικής και ενδεχομένως νομικής τάξης δημιουργεί η αποδεδειγμένη σχέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας με εταιρεία που είχε συναλλαγές με το υπουργείο. Οι σημερινές αποκαλύψεις που συσχετίζουν την ίδια εταιρεία με την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ για τα αεροσκάφη του Ναυτικού, στην εκταμίευση των οποίων η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει, καθιστούν την απόλυση του Γενικού Γραμματέα μονόδρομο!

Την παραίτηση το Γ. Ταφύλλη ζητά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που υπογράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος, συντονιστής ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ένα ακόμα κρούσμα σύγκρουσης συμφερόντων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Ζητάμε την απομάκρυνση του Γ.Γ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γιατί η αποδεδειγμένη επαγγελματική του σχέση με εταιρία που είχε συναλλαγές με το Υπουργείο δημιουργεί θέμα ηθικής τάξεως και ενδεχομένως και νομικής. Η ώρα που ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τους συνεργάτες της Κυβέρνησης έφτασε!»

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη αναφέρεται ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής το «Ποτάμι».  Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «500 εκατομμύρια εσπευσμένα για εξοπλισμούς από μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, αποτελεί σκάνδαλο από μόνο του. Οι αποκαλύψεις όμως δεν έχουν τέλος. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας είχε διατελέσει υπεργολάβος της εταιρείας στην οποία έγινε η ανάθεση. Τα ερωτήματα λοιπόν γίνονται ακόμη πιο σοβαρά και το σκάνδαλο αποκτά μεγαλύτερη διάσταση. Η απόφαση άραγε είναι άσχετη με την προηγούμενη ιδιότητα του γραμματέα και τη σχέση του με την εν λόγω εταιρεία; Τι άλλα κίνητρα κρύβονται πίσω από την παραγγελία; Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει. Πολιτικά είναι ούτως ή άλλως εκτεθειμένη».http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου