Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

7 Απρ 2015

Γιατί παραιτήθηκε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος από τα «Νέα»

Επί 20 χρόνια ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της εφημερίδας «Τα Νέα» με τα σπινθηροβόλα και καυστικά σκίτσα του για την πολιτική -κυρίως- επικαιρότητα.

Ωστόσο, η πρόσφατη αγωγή που έκανε ο Πάνος Καμμένος στον συνάδελφό του Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας του 1 εκατομμύριο ευρώ, στάθηκε η αφορμή να διαλυθεί η συνεργασία του Δημήτρη Χαντζόπουλου με τα «Νέα» και να μετακομίσει στην «Καθημερινή».
Ο κ. Καμμένος έκανε αγωγή προ εβδομάδας στον σκιτσογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη γιατί θεώρησε συκοφαντικό άρθρο του στο σάιτ protagon. Με την ίδια ευκαιρία, ο υπουργός Αμυνας έκανε μήνυση και στον Σταύρο Θεοδωράκη, από τον οποίο ζητάει άλλο 1 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα ότι είναι ιδιοκτήτης του σάιτ.
Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, μόλις έγινε γνωστή η αγωγή του Πάνου Καμμένου, έκανε σκίτσο με το θέμα αυτό, προφανώς επικριτικό για τον υπουργό. Ωστόσο, ο διευθυντής των «Νέων» Δημήτρης Μητρόπουλος αρνήθηκε να το δημοσιεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε, μάλιστα, ότι «όταν ο Καμμένος έκανε επιθέσεις σε εμάς, κανείς δεν μας συμπαραστάθηκε».
Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος διαφώνησε με το σκεπτικό και θίχτηκε από αυτή τη μεταχείριση. Το κλίμα αυτής της συνάντησης ήταν βαρύ και στη συνέχεια ο σκιτσογράφος ζήτησε άδεια και αποχώρησε από την εφημερίδα.
Στη διάρκεια αυτής της άδειας, ο Δημήτρης Χαντζόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την εφημερίδα «Καθημερινή» και επιστρέφοντας στα «Νέα» υπέβαλε την παραίτησή του. Ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης προσπάθησε να τον κάνει να αλλάξει την άποψή του και του ζήτησε να παραμείνει και να σκιτσογραφεί στο «Βήμα». Ο κ. Χαντζόπουλος δεν μεταπείστηκε και αποχώρησε, ενώ στο εξής θα συνεργάζεται με την «Καθημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου