Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: oneiropagida2012@gmail.com

26 Απρ 2015

Κουτσούμπας: Η νέα κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο μέσα σε 3 μήνες

Στα εγκαίνια του Στεκιού Πολιτιστικής Δημιουργίας την ΚΝΕ, στην οδό Τροίας, στην πλατεία Βικτωρίας παραβρέθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το απόγευμα του Σαββάτου.

«Το στέκι αυτό εδώ στην καρδιά της Αθήνας, σε μια περίοδο που αγωνιζόμαστε να γυρίσουμε μπροστά τον τροχό, μπορεί, χέρι- χέρι με το φεστιβάλ, (σ σ ΚΝΕ-Οδηγητή) να εμπνεύσει τη συλλογική και ατομική δημιουργία, την αγωνιστική ανάταση της νεολαίας, του λαού μας. Να γίνει εστία φωτιάς, που θα συμβάλει στο «κάψιμο» της σαπίλας» ανέφερε Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά η πραγματική στυγνή εξουσία των μονοπωλίων και των διαχειριστών της, προσθέτοντας ότι «τους προηγούμενους κυβερνώντες τους γνωρίσαμε καλά. Οι καινούργιοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να δείχνουν κι αυτοί το πραγματικό τους πρόσωπο, μέσα σε 3 μόλις μήνες».
Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «επέβαλε μέσα σε 10 μέρες, δύο επαίσχυντες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» και ότι ενώ «πριν λίγους μήνες δήλωναν έτοιμοι να σκίσουν τα μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις των μερκελιστών, σήμερα χαριεντίζονται με την Μέρκελ στην Ευρώπη, προβάλουν τα ίδια κινδυνολογικά διλήμματα για να σκύψει το κεφάλι ο λαός, και να αποδεχτεί να συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων».
«Μας θέλουν όλους και όλες συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζουν, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου που μας έφερε έως εδώ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Αναφερόμενος στις αναζητήσεις των ανθρώπων του Πολιτισμού και των Τεχνών, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος που μπορεί να συμβάλλει σε αυτές, είτε δίνοντας πραγματικές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, είτε ανοίγοντας έστω δρόμους αναζήτησης.
«Στον καπιταλισμό, ο πολιτισμός, η φιλοσοφία, τα έθιμα, η τέχνη, της αστικής τάξης είναι κυρίαρχα. Αυτοί που δουλεύουν και παράγουν τις υλικές ανάγκες της ζωής, οι εκμεταλλευόμενοι, παράγουν ένα πολιτισμό που είναι σε αντίθεση, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί -παρά να επηρεάζεται από την άρχουσα τάξη» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «όταν η εργατική τάξη έρθει στην εξουσία, θα επανακτήσει τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος και θα γίνει ο φυσικός κληρονόμος των θετικών παραδόσεων, δημιουργώντας βέβαια σε νέα, ανώτερη βάση τον πολιτισμό της νέας κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας».
Σημείωσε επίσης, ότι σε συνθήκες απίσχνασης της επιρροής του Κομμουνιστικού Κινήματος «η γνώση, η μελέτη, η ετοιμασία δυνάμεων είναι όρος ύπαρξης και νέας ανόδου, κάτι το οποίο θα συμβεί και θα ξανασυμβεί στην πορεία της εξέλιξης», ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του ΚΚΕ, ως δυνατότητας έμπνευσης «σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, νέους και νέες που δουλεύουν στις τέχνες σήμερα».
Αναφερόμενος στο ευρύτατο πεδίο της Τέχνης, υπογράμμισε ότι «από όλες τις ποικιλομορφίες της, η τέχνη αγγίζει το ύψιστο σημείο της όταν είναι κοινωνική και πολιτική».
«Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει την τέχνη σε όπλο επιβολής του στον πολιτισμό. Η επιλογή η δική μας, είναι η μετατροπή της τέχνης σε ένα όπλο ενάντια στην σαπίλα του καπιταλισμού και την αστική επιρροή κι εδώ οι κομμουνιστές και οι κομουνίστριες έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε» επισήμανε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο κ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συνεχή αναζήτηση «πλάι στους δοκιμασμένους» και νέων τρόπων επικοινωνίας με την νεολαία, προσθέτοντας «ας γίνει αυτό το στέκι που παραχώρησε το ΚΚΕ στην ΚΝΕ, κυψέλη δημιουργίας και ανάτασης για τους νέους και τις νέες».
«Στην πορεία για τον γιορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ που συμπληρώνονται το 2018, ας δώσουμε τον καλλίτερο εαυτό μας για να κάνουμε πράξη το σύνθημα των 100χρονων: «Με το λαό για το σοσιαλισμό», διανθισμένο με το στίχο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή μας, Γιάννη Ρίτσου: «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» κατέληξε στον χαιρετισμό του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου