Στο πάνελ της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου να συντονίζουν τη συζήτηση συμμετείχε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 ο Σίμος Κεδίκογλου.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε για σειρά ζητημάτων που αφορούν στη μεταναστευτική πολιτική και την οικονομία, ενώ σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή της η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ανησυχητικές πρωτοτυπίες προσθέτοντας, ότι η θέση του προέδρου της Βουλής δεν επιτρέπει ακρότητες.
Ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του Σίμου Κεδίκογλου
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι ένα οξύτατο πρόβλημα το μεταναστευτικό , έχει φέρει στα όρια της την ελληνική κοινωνία, δεν αντέχουμε περισσότερο. Μετά από έναν μήνα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα έπρεπε να ξέρουμε ποια είναι η πολιτική τους, γιατί θυμόμαστε τις προεκλογικές δεσμεύσεις για μαζικές νομιμοποιήσεις παράνομων μεταναστών, τι ακριβώς σχεδιάζουνε.
ΛΥΡΤΙΤΖΗΣ: θα σας πούνε από την άλλη πλευρά ήσασταν κυβέρνηση 4 χρόνια το πρόβλημα δεν λύθηκε και τα φαινόμενα ήταν η Αμυγδαλέζα με αυτοκτονίες ανθρώπων και άθλιες συνθήκες.
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ότι η Αμυγδαλέζα έπρεπε να βελτιωθεί έπρεπε οι συνθήκες αυτές να αλλάξουν δεν το συζητάει κανένας. Αλλά το αν είναι έτοιμη η Αθήνα να ξαναδεχτεί παράνομους μετανάστες μαζικά, νομίζω ότι και εκεί δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Κάτι άλλο που θεωρώ, επίσης, πολύ σημαντικό, πέρα από το ότι αυτές οι εξελίξεις ρίχνουν νερό στο μύλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το τελευταίο διάστημα διάφοροι πάνε να ρίξουν νερό στο μύλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, χωρίς να ανήκουνε στο χώρο αυτό, θα πρέπει όλοι να το κρατήσουμε ι στο νου μας.
ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Το υπονοούμενο αφορά την Πρόεδρο της Βουλής;
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αφορά φυσικά τη θέση, ότι δεν είναι νόμιμες οι αποφάσεις της ελληνικής Βουλής, επειδή δεν ψήφισαν οι κρατούμενοι Χρυσαυγίτες βουλευτές. Εκεί μπαίνουμε σε επικίνδυνα συνταγματικά μονοπάτια. Και κάτι άλλο που θέλω να πω πολύ σημαντικό γιατί σε αυτό το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι καθοριστική η συνεργασία με τους εταίρους μας. Όταν λοιπόν βγαίνεις και λες ότι «θα τους αφήσω μαζικά στην Ευρώπη να δούνε και αυτοί τη γλύκα» τότε χαλάς αυτή την εταιρική σχέση την οποία έχουμε χαλάσει και στο επίπεδο της οικονομίας. Οι μονομερείς ενέργειες πλήττουν την εταιρική σχέση. Αυτό το «στυλάκι» δημοσίων σχέσεων στις διεθνείς σχέσεις της χώρας κάνει πολύ κακό. Όταν είσαι Υπουργός δεν μιλάς επί προσωπικού ειδικά για τέτοια ζητήματα. Εκπροσωπείς τη χώρα σου. Όταν έχεις αναφερθεί σε μία τέτοια εμμέσως απειλή, πώς περιμένεις να σε δεχθεί μετά ο άλλος να συζητήσεις; Και δεν περιορίζομαι μόνο στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ανάλογη τακτική βλέπουμε και στο θέμα της οικονομίας. Στο διάστημα της ελληνικής Προεδρίας καταφέραμε να καταγραφεί το πρόβλημα, οι λέξεις παράνομη μετανάστευση δεν υπήρχαν στις αποφάσεις της ΕΕ, δεν υπήρχε αναγνώριση του προβλήματος , τώρα υπάρχει.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι ανησυχητικές πρωτοτυπίες αυτές, η πρόεδρος της Βουλής να θεωρεί παράνομες αποφάσεις της προηγούμενης Βουλής, να μην λέει ποιες ακριβώς είναι . Από τη δική μου εμπειρία δεν υπάρχει νομοσχέδιο του οποίου η ψήφιση να επηρεάστηκε από την απουσία των κρατουμένων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες για μίζες. Πρώτα πρέπει να παρουσιάζεις στοιχεία και όχι πρώτα να ρίχνεις τη λάσπη. Εγώ δεν ξέρω για τι μπορεί να μιλάει η Κωνσταντόπουλου, ξέρω όμως ότι η θέση του προέδρου τη Βουλής δεν επιτρέπει ακρότητες. Ειδικά σε μία Ελλάδα του 2015 που είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και καλό είναι να κρατήσουμε τα πάθη όσο πιο χαμηλά γίνεται. Θεωρώ ότι αυτό είναι ανησυχητικό. Επίσης, θεωρώ ότι εμμέσως πλην σαφώς λέει στον Εισαγγελέα «βγάλτους έξω».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ Η ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θέλω να μου πείτε ποιες είναι οι άλλες πηγές χρηματοδότησης εάν οι πιστωτές μας σταματήσουν , Αv αρνηθούν γιατί δεν τηρούμε τις συμφωνίες. Μακάρι να σιγουρευτεί ότι δεν θα πέσουμε στα βράχια. Ακόμα δεν είναι καθόλου σίγουρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πιστεύετε ότι θα πάμε σε αναγκαστικό δανεισμό κ. Κεδίκογλου;
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, εγώ λέω ότι ανησυχώ πάρα πολύ γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι τόσο μόνη της. Είπα και προηγουμένως ότι με διάφορες εμπρηστικές δηλώσεις και μονομερείς ενέργειες έχουμε πλήξει την εταιρική σχέση. Η σχέση έχει γίνει δανειστές και δανειζόμενος. Αυτή η εταιρική αλληλεγγύη φθίνει.
ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Η αντίληψη που είχατε για την εταιρική αλληλεγγύη ήταν να δεχτούμε τα πάντα.
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν ήταν να δεχθούμε τα πάντα. Πρέπει να έχουμε στο νου μας, ότι πρόκειται για δανειακή σύμβαση, πρόκειται για όρους που πρέπει να τηρείς, για μεταρρυθμίσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Πείτε μου, με τις ιδιωτικοποιήσεις τι θα γίνει; Γιατί από τη μια μεριά ακούμε τον κ. Βαρουφάκη να λέει συνεχίζουμε, την κα Βαλαβάνη την ακούσατε; Τα πάγωσε όλα μέχρι τον Ιούνιο. Άρα μέχρι τον Ιούνιο πως θα πορευθούμε; Πώς θα μπούνε λεφτά στην ελληνική οικονομία, πως θα έρθουν οι επενδύσεις που τόσο χρειαζόμαστε; Πότε θα συζητήσουμε το πιο ουσιαστικό που είναι το πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία μας και να σταματήσουμε πια να λέμε αυτά είναι καλά δανεικά και αυτά είναι κακά δανεικά;. Βλέπω επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς, βλέπω τον έναν Υπουργό να «αδειάζει» τον άλλον, δεν ξέρω ποιος εκφράζει την κυβερνητική πολιτική. Με ποιες συμμαχίες θα πάνε σε πολιτική συμφωνία, ποιοι είναι οι σύμμαχοι στην Ευρώπη; Δεν βλέπουμε να πάνε να υλοποιήσουν συμφωνία. Με τη εμπειρία που έχουμε από τα ευρωπαϊκά δρώμενα βλέπουμε να ακολουθούν λανθασμένες συνταγές. Μακάρι να πετύχουν για το καλό της πατρίδας, αλλά με τα όσα ξέρουμε δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι τέτοιο.
(LINK http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=257333)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου